dinsdag 13 augustus 2013

Zinderend weerzien

Ik was het weekend in de Grote Stad, met CFD reed ik naar ons nieuwe optrekje en was in afwachting van P die uit zijn werk kwam.
F&D waren snel gewend, de omtrekkende bewegingen in de tuin werden steeds groter, F vond een plekje met zalige kattenkak in de zandbak van de buurkinderen en blinde D leerde snel waar de trappetjes en obstakels waren. Na 2 dagen was het al zo ver dat de tuin "eigendom" was en dat de voorbijgangers die argeloos op de stoep kuierden werden aangeblaft.
C heeft meer tijd nodig, meer tijd dan die afgelopen 3 dagen. Hij durft nog niet de tuin in, hij kijkt schichtig van links naar rechts en weer terug en bedenkt zich nog een derde keer. Alleen op uitdrukkelijk verzoek en met hulp van ons komt hij naar buiten. Zielig!

Het buurtje is leuk, anders dan waar we vorig jaar zaten, rustiger maar niet doods! Er komen mini busjes voorbij met nieuwsgierige toeristen, fietsers, segways, wandelaars met leuke hondjes en jongeren op rolschaatsen en rollerskates. De berg leent zich er goed voor.
Het was om te stikken, boven de 40 graden maar op vrijdag kon ik niet meer wachten en ik moest even naar het Leven. Zonder openbaar vervoer kaart deze keer. Ik verwachtte wat afkoeling van een zuchtje wind over de Donau en liep de Szabadsz√°g brug over. De wind was weggewaaid en de straaltjes op mijn gezicht en ik liepen verder. Onverstoorbaar want als je in BP bent dan vergeet je het leed....
Met warm weer is het goed Thais eten, warm van buiten en warm van binnen en ik genoot van een zalige hete Tom Yam soep en werd net zo aardig verwelkomd als altijd. Alsof ik niet maanden weggeweest ben en slechts van deze soep kon dromen.

P en ik aten buiten op straat de donderdag en de vrijdagavond, terrassen op loopafstand, geweldig!
Zaterdag kwam er bezoek waarmee we samen de berg trotseerden en uiteraard ook weer op loopafstand aten.
En zondag hadden we een zeer gezellige lunchafspraak met vrienden op het Margit eiland, zoals alles, ook dit niet ver en omdat we onze fietsen hebben meegenomen, deden we dit op de tweewieler. Zalig langs de Donau, uitzicht op al het moois dat de stad biedt.

En nu ben ik weer terug in afwachting van de logees en met een nog To Do schema voor me. Achter mij ligt een zeer opgeluchte C, die in BP 3 jaar ouder werd en nu gelukkig weer zijn eigen gedoetje heeft en zijn eigen leeftijd terug.

Daksi in zijn nieuwe tuin

3 opmerkingen:

 1. pfffff....ik voel de straaltjes lopen en zou om een andere reden dan C ook 3 jaar ouder geworden zijn in die 3 dagen. wat heerlijk dat je er zo goed tegen kunt! wij genieten maar gewoon van ons cigatempo in de binnenhof en daar dan nog weer in de schaduw, is ook fijn! eten ons rond aan salades in alle vormen en maten, mmmm, maar dat Thais, daar heb je gelijk in, heet eten is beter dan koud als je het warm hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als jij in de stad bent ga ik vanzelf sneller lezen. Ik zie je tempo voor me, ondanks die verzengende hitte. Wat mooi dat alles zo lekker dichtbij is en dan ook nog op de fiets langs de Donau met een beetje verkoeling. Heel zielig voor C maar gelukkig is hij nu weer op zijn vertrouwde stekkie. Hoop dat het komende weekend iets minder warm is. Is voor de komende logees ook wel fijner om iets te gaan ondernemen. En dat "to do" lijstje lijkt met helemaal niks met die hitte, maar iemand zal het toch moeten doen. Dat ben jij dus.

  Mip

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zeg spellingswonder P T
  Nog gefeliciteerd met je verjaardag gisteren.
  Sorry maar beter laat dan nooit

  de burgemeester van utreg
  groetjes en kusjes ook aan uw vrouw
  trouwens hoe gaat de bel van een lingeriewinkel?

  BeantwoordenVerwijderen