maandag 5 augustus 2013

Transport

Toen we jaren geleden besloten om naar H te vertrekken tikte P een oude boedelbak op de kop. Het zeil binnenstebuiten gedraaid zodat de letters Boedelbak niet meer zichtbaar waren, maar desondanks alleszins herkenbaar. Het ding kwam uitstekend van pas, spullen via Marktplaats veranderden van eigenaar en via de Boedelbak van standplaats. Dat was nog de tijd dat wij grote zware auto's hadden die veel konden trekken en die ook nog dak dragers hadden en elke vakantie trokken we als een klein circus naar H.

Eenmaal hier stond de bak in de garage en we overwogen hem weer te verkopen. Echter in die eerste jaren was er altijd wel een ladinkje.....zand om beton te maken, hout, Palinka vaten, van alles dat je met verbouw zo nodig hebt of wilt afvoeren.

Daarna was het ding goed voor de uitleen, buren die verhuisden, Palinka vaten voor anderen uit het dorp. We houden niet zo van sjouwen maar in ons leven ontkomen we er niet aan en de Boedelbak bewijst nog steeds trouwe diensten!

Sinds P een baan heeft in BP, woonde hij in het appartement van een vriendin van ons, in gezelschap van haar katten. Gelukkig is de vriendin weer terug in de stad en zochten wij een plekje.
Na ons Grote Stad avontuur van vorig jaar, toen ik er werkte, was de wensenlijst voor dit plekje nog langer geworden dan hij al was. Uiteraard honden toegestaan maar nu ook nog een tuin voor ze, speciaal voor Coco die niet meer zo ver kan. Voor mij leven in de buurt, niet te ver uit het centrum, veilig en openbaar vervoer vlakbij. Voor P niet duur of in ieder geval zeer betaalbaar en zo mogelijk zo rustig als op de Pastorie, en graag gratis parkeren......

En vorige week vonden we dit schaap met 5 poten en afgelopen zaterdag stouwden we de Boedelbak weer vol. Een kleine verhuizing deze keer want ons plekje is mooi, voldoet aan onze lijst, maar is ook klein, echt voor 2 personen met de hondjes natuurlijk. Grootte stond ook niet op onze lijst, de stad zelf is groot genoeg en voor visite zijn er honderden hotels en geweldig openbaar vervoer.

Warm was het, maar gelukkig bood de tuin ons schaduw en later een plekje om even uit te rusten.
De komende tijd weer een gemengde blog, stad en pastorie afgewisseld!

Bij vertrek, altijd meer troep dan je denkt.


Een appartementje in een oude villa

Op de plaats van bestemming, het "eigen" parkeerterrein

Gelukkig, wij zitten aan de schaduwkant

Even uitrusten voor de reis terug naar de Pastorie

3 opmerkingen:

 1. Wat leuk! Wat bijzonder dat jullie deze plek alsnog gevonden hebben!!! Die Coco, hij zou eens moeten weten dat ze hem gebruiken om een tuin met schaduw bij het huis te hebben. Dit laatste is natuurlijk een grapje en van harte, heel erg van harte gegund.

  Veel plezier en geniet van de stad nu je er weer vrij kunt komen.

  Mip

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal geweldig zeg! Is het in Pest of Buda? De Villa ziet er modern uit: is het een nieuw gebouw?
  Oh, zóveel vragen, maar het belangtijkste is dat jullie nu weer een heel eigen nestje in Budapest kunnen creëren! Maak er samen wat moois van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, sorry; net niet goed gelezen: het is een oude villa... Heeft men deze zodanig verbouwd dat er meerdere (hoeveel) appartementen in zitten. Dat betekent buren: een gemengd gezelschap, aardig?
  Barbara

  BeantwoordenVerwijderen