zondag 15 juni 2014

Dichtbij de zon

P is in NL. Vrijdag vertrokken en als het goed gaat woensdagavond al weer thuis.
FD en ik hebben dus het rijk alleen. Het weekend is maar kort, geen extra dagje zoals met Pinksteren en daarom zijn we in de stad gebleven.
Alleen is hier in de stad nooit echt alleen. Vrienden en terrasjes zijn altijd maar 1 tramritje van huis verwijderd en goede bakkers en de Thai eveneens.

Na het park en de ontmoeting met de hondenvriendjes ging ik allereerst op pad voor koffie. Koffie, altijd al lekker, maar als het dan ook nog eens uit zo'n prachtige machine komt en zo voor je neer wordt gezet, lijkt het nog lekkerder te smaken. Daarna de koffie voor thuis, de Nespresso cups. In de Pastorie bestel ik ze online en worden ze gebracht door een koerier maar hier zijn de shops, de kleurige trendy shops, muren vol cupjes, een mooi tasje erbij en nog een gratis espresso ook in de proef corner achterin.

De vrienden had een goed idee voor het einde van de middag. Naast de ingang van de prachtige Alexandra boekhandel op de Andrássy út zit nog een deur. Die deur leidt naar een gang en aan het eind van de gang is een lift. Je drukt op de T van dak in het Hongaars en dan, als de deuren open gaan, ontvouwt zich een prachtig schouwspel.
Een 360 graden uitzicht over de stad, de ene kant nog mooier dan de andere. Een leuk hip terras, prima lounge muziek die niet te hard staat. Dichtbij de zon maar door de wind op deze hoogte goed te doen.
De fröccs(wijn met mineraalwater) smaakte uitstekend en we keken onze ogen uit en genoten van een minivakantie. Vervolgens trokken we verder met de tram naar de A38 boot om genietend van weer een ander uitzicht en de pracht en de geur van het water ook nog wat te eten.
En al met al toch niet laat thuis.

Vanmorgen was het vroeg, FD stonden om 6 uur al klaar voor de actie. En gelijk hebben ze eigenlijk, 's morgens vroeg is het nog goed te doen en zelfs in de zon draagbaar. Voorlopig ben ik gewoon hier, maar vanmiddag is er misschien nog wel een terrasje in de buurt......en eigenlijk moet ik nog even op pad voor geurzakjes.
Geurzakjes gebruiken wij voor in de kasten. Tussen de truien, tussen de lakens en de handdoeken. We zijn met Pinksteren op en neer geweest naar de Pastorie en hebben de wagen en de aanhanger volgeladen met banken, kasten, bedden en en wat kleinspul. Nu we toch vaker in de stad zijn wilden we de studentenkamer uitstraling van ons appartementje wat upgraden. We zijn er nog niet, maar al met al is het er gezelliger op geworden en slapen we in ieder geval op betere en langere bedden.

En het tandartsen verhaal? De pijn is weg, hamsterface ook. De wang voelt nog een beetje gek en afgelopen woensdag heeft de tandarts de hechtingen er uit gepeuterd. Over 2 weken mag ik weer voor een volgende stap en dan is het een maand of 2, 3 rust.

En nu weer een verse koffie.
Zo ver en zo mooi

Kijkend naar het kantoor van B

De randen zijn verboden voor mensen, maar leuk met plantjes, kruiden en grassen

Wat een torens overal

Heerlijk aan het water

en 's morgens in het park

2 opmerkingen:

 1. Goedemorgen. Wij zijn aan ons tweede kopje koffie, gewoon thuis, bezig. Zo meteen met de bus naar werk: niet vanwege slecht weer maar na het werk hebben we een borrel bij Milú in het centrum, georganiseerd door twee collega's.
  We zijn met zo'n man of 20 van onze etage, inclusief concessionairs zoals Nespresso! En op werk is het door het WK hockey ook heel gezellig: veel buitenlandse klanten die vóór of na een wedstrijd bij ons komen shoppen. Vooral met Australische stafmedewerkers al leuk contact gehad!
  Fijne zondag nog, Barbara.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is een mooi terrras! Wat een bijzondere ontdekking en dat alles eigenlijk achter een geheime deur. P ondertussen alweer terug uit Holland, ik hoop dat hij het fijn gehad heeft. En jij hebt waarschijnlijk in die tussentijd nog meer mooie terrasjes ontdekt. Als een vis in het water lijkt me zo. En dan ook nog het huis een beetje naar eigen hand gezet met jullie eigen spullen. Ik denk dat de honden pecht hebben en dat de Pastorie niet meer zo vaak op de agenda staat. Maar natuurlijk hebben zij ook hun parken en hondenvrienden, dat maakt vast veel goed.

  Prettig weekend,

  Mip

  BeantwoordenVerwijderen