zaterdag 28 juni 2014

Tranen van geluk


Een blogstilte van 2 weken.
Niet dat er niks te doen was, in tegendeel, het was gewoon te druk om wat te schrijven op de prive laptop.
Vriendin M was alweer in het land en daarom zaten we met z'n twaalven bij Palack, een hartstikke leuke en lekkere wijn bar tegenover het Gellert hotel. Alle wijnen ook per glas en bij de wijnen zalige hammen, kazen, wraps etc. En nog ambachtelijk ijs ook....
En daarom, vriendin M was al hoog en breed terug in eigen land, gingen P en ik er nog 2x naartoe, om de week te breken en om het weekend goed te beginnen. Het is op loopafstand, aardige mensen, leuk terras met uitkijk op alles en iedereen en op de hondjes van de stad.

Tussendoor waren we nog even snel in de Pastorie en ook daar was het weer genieten. Het blijft idioot, omdat allebei zo fijn zijn is het afscheid vervelend, de stad verlaten in de wetenschap wat je allemaal gaat missen. De Pastorie verlaten en de heerlijke rust achter je moeten laten, het gemak van in je pyjama ontbijten in de tuin omdat toch niemand dat ziet en als ze het zouden zien het gewoon zouden vinden. Lopend langs je bomen en struiken het portie fruit van de dag binnenhalen. FD die alles mogen op hun eigen landgoedje en neuzen met de buurhonden door het gaas.

Wederom een bezoekje aan de tandarts en uiteraard het Werk dat toch wel de meeste tijd en energie opslorpt.
Vandaag was het tijd voor Romantiek, een collega van P trouwde en vanmiddag was de huwelijksvoltrekking op de Halászbástya, mooier kun je niet hebben. De zon, het prachtige uitzicht, de plaats van handeling, als je daar niet ontroerd van raakt.
En hoe mooi iedereen ook was, hoe romantisch het verhaal van Het Aanzoek ook, ik was ontroerd door de oma. Een klein maar kras omaatje, in haar eigen goede goed van de streek inclusief hoofddoekje en met een zo vriendelijke lach zonder voortanden, maar dat maakte niks uit.

Ze liep de trappen als een kievit en ik vroeg haar hoe oud ze was. 87 en helemaal uit Nagykanisza, wel ver, heel ver, maar voor haar unoka(kleinkind) deed ze dat graag.

P en de collegae zijn aan het feesten met de Hongaarse en Nederlandse familie en vrienden en ik heb mijn feestjurk alweer zalig vervangen voor een shirt dat in de Pastorie niet zou misstaan want ik hoef vanavond nergens meer naartoe.
En morgen nóg een weekenddag met plannen voor wéken.

Een terras om vaak naartoe te gaan, Palack

Dit was een lekkere

In zo'n decor trouwen....

Nagymama van 87

De oma's, trots op hun mooie kleindochter

1 opmerking:

  1. Heerlijk, al die heerlijkheden en dat dan ook nog eens met een groep vrienden. Wat ziet P er goed uit! Helemaal ontspannen. Jammer dat jouw feestjurk niet op de foto staat, maar hij zal vast mooi zijn. Genieten van allebei, de stad en de stilte, wat een rijkdom.

    Mip

    BeantwoordenVerwijderen