zondag 12 juli 2015

Reizigers

Afgelopen vrijdag vierde F haar 9e verjaardag.
Een soort vóórverjaardag is het geworden omdat P in NL is. Uiteraard hebben we het gevierd, met lekkers, met extra knuffelen en natuurlijk niet alleen die vrijdag. Als P weer terug is doen we het gewoon nog een keer over.

9 jaar en praats voor 10
P is alweer in NL, deze keer privé en zakelijk gecombineerd. De avond van aankomst zat hij aan de kroketten en gisteren was het groot feest voor een kroonjaar van zijn zus, inclusief feesttent, catering en zalige Limburgse vlaaien. En omdat NL meer vis verkoopt in de supermarkt dan hier stond hij ook nog even te watertanden bij de mosselen en zich te verbazen over de lage prijzen.

Je kunt ze niet laten liggen
Dinsdagavond laat komt hij weer terug en vrij onverwacht vlieg ik dinsdagmorgen voor 2 dagen naar het Noorden. Ooit een betere smoes gehoord voor het kopen van een mooi nieuw cabin koffertje?
Het was al gepland, het oude koffertje was een voorbeeld van goedkoop is duurkoop. Made in Kina. De weigerachtige wielen waren al overleden, het kleine handvat was tijdens mijn laatste reis gesneuveld en het grote handvat op P's heenreis.

Aangezien we iets vaker op pad zijn dan voorheen moest het nu een goed koffertje worden. Zo licht mogelijk, zo ruim mogelijk binnen de toegestane maten, sterk als een olifant, mooi om te zien en toch betaalbaar. Op de 1e verdieping van de Mammut ben ik geslaagd, geholpen door een aardige mevrouw die snapte wat de bedoeling was.

Een metallic blauw koffertje is het geworden, met maar liefst 4 wielen die kiepen verhinderen en het koffertje als een hondje mee laten lopen. De maatschappij van komende week is een strenge, slechts 8 kg mag het koffertje wegen, inclusief alles, zelfs geen klein extra handtasje toegestaan.

Op mijn bestemming regent het en is het 19 graden en daar kijk ik naar uit!
Klaar voor de vuurdoop

1 opmerking:

 1. Je hebt een heuse spinner gekocht; zo heet een koffer met vier wielen! Ideaal vind ik.
  Wij hebben allebei een eigen koffer: ik dus een spinner maar Mi eentje met maar twee wielen want die is net iets lichter: als we met de auto op vakantie zijn is dat niet boeiend maar met een vlucht kan het nèt van (bijna) levensbelang zijn....
  Ah, gefeliciteerd met de dame op al een respectabele leeftijd: geef haar een dikke knuffel van ons voordat jullie haar allebei helemaal alleen laten met D: we gaan ervan uit dat zij beiden goed verzorgd achterblijven voor een dagje!
  En die mosselen: heerlijk toch. Wij hebben ze hier in Bretagne ook al een paar keer gegeten dus wij begrijpen P helemaal!
  Jij succes in het hoge noorden en tot mails, Barbara

  BeantwoordenVerwijderen