zaterdag 18 augustus 2012

Afkicken

Vanmorgen zijn we gevijven teruggekeerd uit Budapest.....

Afgelopen maandag vertrok ik deze keer niet alleen maar waren P en CFD bij me. Uitproberen voor een kort weekje hoe het zou gaan in de Grote Stad. Pieter en Coco hadden zo hun bedenkingen maar Flicka en Daksi leek het wel wat en mij natuurlijk ook.
Voor de gelegenheid had ik de vrijdag vrij genomen om in ieder geval 1 dag samen te hebben en natuurlijk alle avonden! Met een weekkaart openbaar vervoer op zak, een boekje met alle kaarten en openbaar vervoer lijnen er in en met allerlei suggesties van mijn kant vertrok P B in en was ik op kantoor.
Natuurlijk had ik het ook wel andersom gewild, of op z'n minst vaker mee, want P is niet zo'n reiziger en op ons huwelijk, jááááren geleden waren er al liedjes dat P uitslag krijgt van bussen.
De eerste dagen vielen dan ook niet mee. P was op z'n zachts gezegd niet onverdeeld positief, ik begreep er niks van en we leken mijlenver uit elkaar in plaats van in dezelfde stad.

Gelukkig werd de Thai voor 100% goedgekeurd, "heerlijk en ook nog eens niet duur, zelfs menuutjes voor tussen de middag!" En na een dag of  2,5 begon het tij te keren. Steeds minder echte geheimen in het openbaar vervoer systeem. De lol van kunnen kiezen waar je eet en drinkt, pracht om je heen, waar je ook kijkt. Afwisseling in oud, nieuw, traditioneel, hip.
CFD deden het goed. C alleen mee naar de groenstrook, snel alles afhandelen en dan weer snel naar binnen op het eigen kussen en FD mee het park in. Veel nieuwe vriendjes, hele aardige baasjes en bazinnetjes, allemaal een praatje, allemaal lief voor hun hond en lief voor de onze.

En 's avonds natuurlijk samen de stad in. Heerlijk! Nooit een issue over drank, zalig eten, en die keuze, vooral die keuze, die is zo heerlijk. Niet veroordeeld zijn tot 1 terras, tot 1 restaurant dat eigenlijk nog iets serveert dat niet geweldig is, nee, alle wereld delen zijn vertegenwoordigd en er wordt iets van gemaakt, er is sfeer en er is leven.
Zoals al gezegd, de Thai was favoriet, uiteraard heb ik P de Indier laten zien en vrijdagavond vierden we P's verjaardag bij een mooie Italiaan op een mooi terras tussen het groen.
Midden in de week hadden we een afspraak met mijn NL sprekende dames groep, deze keer met partner en aten we met z'n 18-en Noordafrikaans en was het zo gezellig en geanimeerd en behoorden we dusdanig bij de harde kern dat het openbaar vervoer niet meer reed.
En zelfs dat is geen probleem, taxi standplaats voor de deur, voor nog geen 5 euro veilig en snel naar huis!

De vrije vrijdag begon zo fijn als een vrije dag in BP maar kan beginnen. Een lekker ontbijt buiten de deur, op een terras waar veel te zien is en waar alles lekker smaakt. Struinen door de Joodse wijk, nog een synagoge bezocht die ik steeds dicht had getroffen. Leuke kroegjes waar honden zelf de weg al weten naar hun drinkbar en van tafeltje naar tafeltje banjeren om te kijken of er hulp nodig is.
Een miniscuul antiekwinkeltje waar ons oog viel op een ets en een schilderij van een oud H boeren kerkje dat net uitgaat. Voorzichtig namen we de buit mee de tram in en genoten van de vondst.

Na die fijne Italiaan met die heerlijke fles wijn uit Pannonhalma landden we nog op andere terrasjes en natuurlijk heeft P in deze 5 dagen nog maar een schijntje kunnen zien van wat de stad biedt.

En nu weer thuis. Afkicken. Dit weekend is het feest in Hongarije, aanstaande maandag is de Nationale Feestdag. In BP is veel te doen, veel moois te doen ook. Ik had moeite om te vertrekken, maar daarin was ik de enige.
Gelukkig is de Algemene Evaluatie uiteindelijk wel positief uitgevallen. CFD hebben het hartstikke goed doorstaan, P is liever hier in de Pastorie maar ziet ook wel hoe geweldig het is om daar ook te kunnen zijn en te genieten van alles dat er geboden wordt.
Een vervolg komt er dan ook wel......

De plaatjes zijn met een mobieltje gemaakt, maar zeggen toch wel genoeg.


4 opmerkingen:

 1. Fijn dat jullie zó genoten hebben! Zelfs die malle hondjes in die grote stad....kostelijk!
  Nu toch ook even lekker op t platteland Katinka? Gewoon een cigánykerék maken in het gras? In het NL heet dat een radslag trouwens...Ik
  zie je al!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een LAT-relatie met Pieter: jij in BP en hij op het platteland en je zoekt elkaar op wanneer jullie willen!
  Maar leuk dat jullie zo genoten hebben. Het schilderijtje met de boerenkerk is geweldig. Komt er nog een foto van de ets? En dat eten, het begint al met een goed ontbijt en dan later die aubergine, mmmm!!!!
  Ik weet niet hoe bij jullie de temperaturen zijn: hier is het tropisch. Vanmorgen lagen we al om 09.00 uur op het strand en om 12.30 u weer lekker thuis want nu is het te heet. We horen net op de radio dat er verkeerschaos is in Scheveningen Bad (daar liggen wij nooit) vanwege een (reeds geblust) brandje in de grootste parkeergarage: en dat in deze hitte! Genieten jullie samen van de rust in Nagyvejke voordat jullie wegen weer voor even scheiden! BaMi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zo,dat ziet er geweldig uit en wat mooi dat jullie het zo naar je zin hebben. grappig dat jij toch zo kunt aarden in bp. eigenlijk wel een mooie combi voor je zo.fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen