zaterdag 22 maart 2014

Tussenkleding

Als het winter is in H lijken mensen wel op elkaar, echte H en import of toerist, meestal kun je de scheiding niet zo snel maken.
Mutsen, wanten of handschoenen, een dikke shawl, uiteraard de winterjas en laarzen. De H draagt meer bont, dat dan weer wel, maar de Russen ook en veelal ook de Duitsers....die winter is het één pot nat.Ook in de zomer als het bloedje bloedje heet is en niemand van gekkigheid weet het waar te zoeken lijken we op elkaar. Water, vooral veel water, om te drinken en om in te zijn, en natuurlijk ijs. Veel en lekker ijs. Volwassenen, kinderen, gevorderde senioren, iedereen loopt met een hoorntje of bakje en de salons draaien op topdrukte tot laat in de avond.Maar nu.....nu is het duidelijk wiens wieg hier heeft gestaan en wie later is aangekomen. Op straat, in de bus, het is meteen duidelijk. Wij staan al in de zomerstand, kleurig en flodderig met hoogstens een dun jasje voor erbij of een vest voor als het avond wordt. De H houdt het nog een beetje af, hij weet dat de winter zo weer terug kan zijn en heeft het niet op kou lijden. De mutsen zijn er nog, de handschoenen ook en zelfs de combinatie terwijl wij bij het idee alleen al een hartverzakking krijgen.

Kijk eens in een willekeurige kinderwagen....alleen het zien maakt ons al benauwd en neigt naar het uitpakken van de kinderen en baby's die nog rustig in skipak en muts liggen te zweten.

En uiteraard heeft iedereen gelijk en mag iedereen lekker doen wat bij hem en de volksaard hoort!

Gisteravond was het weer 180 graden anders. Wij waren in de MUPA voor een concert, het openingsconcert van het Lente festival in Budapest. De H kleedt zich ervoor en vooral de dames waren chique en daarmee bloterig. Ruime decolleteés, blote armen en ruggen en onzichtbaar dunne panty's. Het aandeel "nieuwkomer" was hoog en ook de toerist was volop aanwezig en het was volkomen overzichtelijk wie bij welke groep hoorde.

De voorspellingen lijken de import in de kaart te spelen, de truien kunnen worden opgeborgen, maar niks is zeker!

3 opmerkingen:

 1. Wat een leuke ansichtkaarten! Nou, wij hebben onze winterjassen én onze "tussen"jassen voor de grijp.
  Al zijn er een paar momenten geweest, enkele weken geleden alweer, dat de jassen even uit konden.
  Vandaag en de komende week genieten we van Hollandse luchten: een uniek cadeau aan de buitenlandse gasten van de NSS top!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het is helemaal waar. Hier in het dorp maar ook in Pécs. Hans in t-shirt en ik in een hempje ergens vroeg in de middag. Terwijl we bij het verkeerslicht stonden om over te steken passeer je mensen. Mensen met mutsen, dikke jassen. Sommige toch wat losjes in de dikke jas. Ik voelde me ineens toch wat vreemd in de stad waar ik al zeven jaar vertoef. Maar het hemdje voelde heerlijk. En die mutsen en dikke jassen waarschijnlijk ook. Iedereen in zijn sas.

   Mooie plaatjes erbij. Maar Ba, jij woont toch in Den Haag? Kunnen jullie gaan en staan waar jullie willen? Of wonen precies in de goede wijk?

   Verwijderen
  2. Mip, wij wonen in Sperrgebiet!!!!
   Afgelopen woensdag kon ik, vanuit mijn werk naar huis fietsend, ineens onze eigen straat niet meer in: dat stond zo niet in de planning! Over de stoep ging het dan wel. Vanaf dat moment is het even anders fietsen, so what. Wij hebben er eigenlijk helemaal geen last van en genieten dan ook alleen maar van alle sensatie eromheen. Afgelopen 2 weken hebben we veel gewandeld en het circus langzaam groter zien worden: natuurlijk zijn daar foto's van gemaakt. Afgelopen donderdagochtend zag ik maar liefst 9 Seahawks langs ons balkon vliegen, écht heel dichtbij: dat was indrukwekkend zeg! Vandaag juist heel rustig op straat; het enige lawaai komt van de helikopters die continu boven ons hoofd ronken. En als ik nu naar rechts kijk, vanaf het balkon, dan is het gebied ontiegelijk fel belicht: niemand kan zich daar ongezien bewegen, dat is een feit! Als komende week de "fotoreportage" af is stuur ik die naar Katinka, maar ook naar jullie. Groetjes Barbara

   Verwijderen