zondag 30 maart 2014

Nummer 4 en langs trambaan en bushalte

Dit weekend is het feest onder de grond van Budapest. Metro lijn 4 is geopend en voor de gelegenheid mag iedereen gratis deze lijn uitproberen. Nu heb ik een maandkaart dus daarvoor hoefde ik het niet te doen, maar de nieuwsgierigheid won het van de zon bovengronds.

En ik werd niet teleurgesteld, echt ik vind het een prestatie en hoewel ik er part noch deel aan heb, een gevoel van trots kan ik niet ontkennen. Als een stad waar je van houdt weer zo iets moois kan bijschrijven, dan is dat ook logisch.
En natuurlijk was er ook gedoe rond dit werk, zoals bij bijna alles en zoals bij de Noord Zuid lijn in Amsterdam, maar nu het klaar is, ik vind het prachtig.

En boven de grond is het ook weer mooi, de haltes en de stations zijn klaar, de barakken, afzettingen, keten, zandhopen en lawaai machines zijn weg en hebben plaats gemaakt voor voetgangers, roltrappen en liften en een goede bewegwijzering. Er is over nagedacht.

Ik deed mijn stukje niet zoals het eigenlijk het beste was....in elk station uitstappen, alles bekijken en weer een halte verder. Op deze terrassendag was mij dat te gek, ik nam de metro tot aan Keleti en stapte daar op een gewone bus naar het terras op Marcius 15 tér bij Kiosk.

De andere haltes zie ik nog wel een keer en hoe mooi ik het ook vond....de oude panden van Keleti en Kiosk zijn nog meer mijn smaak.

Deze week ben ik nog blijer dan anders dat ik al die tijd die ik hier heb doorgebracht zoveel bussen en trams heb uitgeprobeerd tot aan hun eindpunt. Deze week ben ik namelijk op pad geweest met de auto.
Sinds half maart mag ik weer een nieuwe werkgever bijschrijven op mijn CV en die zit niet naast de deur. Op dag 1 deed ik alles nog met openbaar vervoer, want zoals altijd is er netjes een halte terplaatse. Een uur en 10 minuten....dat was mij toch te lang en ik probeerde de auto. Telkens als ik ergens was en twijfelde zag ik wel een bushalte of een tram in de verte en wist ik opeens waar ik was en waar ik moest afslaan. En nu doe ik dit stuk alweer alsof ik nooit anders heb gedaan.

Echt, dat verkeer in BP valt best mee, als je ernaar kijkt lijkt het erger dan dat je er in zit......maar toegegeven, vandaag was het geweldig, binnen het kwartier weer thuis bij F&D.
Een paar plaatjes van vandaag.


Veel fotografen vandaag


Naar de diepten onder de stad

Onderweg

Nooit lang wachten

Het was echt een feestje


Nog mooier

Vanuit Kiosk

1 opmerking:

  1. Mooi verhaal en ja, het zal een hele verbtering zijn. Wanneer je nog eens een keer met die lijn 4 meegaat, dan wel een echte camera meenemen, want deze postzegels..daar kan ik weinig mee.... en ik weet dat je beter kunt.

    Hansio

    BeantwoordenVerwijderen