zaterdag 26 april 2014

Einde van een tijdperk

Mei is de maand van de vrije dagen.
Ondanks het nieuwe bestaan in de stad genieten we toch van de vrije dagen in de Pastorie.
Vorig weekend met Pasen hebben we de moestuin ontmanteld.
Het stukje grond was al moestuin toen we het huis kochten als een vakantie plek, het werd tijdelijk wat kleiner maar weer wat later toen we hier voor lang kwamen, werd het stukje weer uitgebreid en zelfs omhekt omdat we echt groenten wilden zonder verontreiniging van gif of pootjes die werden opgetild......

We hebben er veel plezier van gehad, kilo's tomaten, voor zo, voor soep, voor tomatenjam, voor sla. Sla zelf natuurlijk, honderden courgettes en tientallen aubergines. En nog veel meer, zalige kruiden voor overal doorheen.
En nu is het anders.....een moestuin vraagt meer tijd dan wij kunnen bieden.
Het koken en boodschappen doen gaat inmiddels weer in een hurry en de eerlijkheid gebiedt.....de Thai die komt brengen is zo goed en zo snel en biedt zoveel voor weinig dat onze kookplaat een rustig bestaan leidt. En als het de Thai niet is, dan is het de Turk met de heerlijke verse salades van net zulke aubergines.

We begonnen met het hek en dat was al leuk want een hek weghalen geeft meteen een mega ander uitzicht. De palen hadden zich vastgezogen maar met beleid en brute kracht trokken we ze 1 voor 1 uit de aarde.
F en D vonden het een spannend geheel en legden meteen wat neer in de open tuin...wat ze al jaren eerder hadden willen doen.

Met een motormaaier door het oerwoud, netjes langs de aarbeien en de salie en de frambozenstruiken die we nog even met rust laten en nu hebben we weer gewoon extra tuin om in te gaan zitten.
Het weer is matig, niet echt tuin zit weer.
PFD waren vrij de afgelopen week en hadden wel wat anders gepland dan nat gras en gladde leem en zelfs P, ja zelfs P, vertelde mij gisteravond toen ik ook weer op het platteland aankwam, dat hij BP wel had gemist......
Binnenkort weer meer nieuws uit het dorpse.

gelukkig een krachtige P met krachtige maaier

wat een ruimte!

en dit wordt weer een mooi pad

het was een natte Pasen met een zonnige verrassing op 2e Paasdag

extra gazon

nog 1 paal voor de waslijn....

1 opmerking:

  1. Jammer, geen moestuin meer, maar wel heel begrijpelijk: alles heeft zijn tijd!
    Barbara

    BeantwoordenVerwijderen