zondag 6 april 2014

Donkere natte tuin

Door alle drukte omtrend het zoeken, krijgen en hebben van werk waren we al een tijd niet in de Pastorie. Ik schreef het al eerder....in de stad missen we het platteland en op het platteland de stad, dus dit weekend kwam het er dan eindelijk van.

Een auto vol, met winterkleren, met Kerstservies en met Thai voor het weekend want de pastorale kasten en diepvriezers zijn leeg en om nou je wkend te verspillen met boodschappen doen in die vervelende supermarkten, zonde!

We wisten dat er klusjes lagen te wachten, in het huis uiteraard, legers lieveheersbeestjes en vliegen, stofwolken van de afgelopen weken. Buiten het kuithoge gras en de normale klusjes.

En toch, we verheugden ons er op, alle klusjes in de oude dorpse kleren, overgoten door zonnestralen, pauzes onder de kersenboom, met een boek uit de wind op het net gemaaide gras.

En nu is de tuin nat en donker, we krijgen mail uit de stad waar het warm is en hier is het bewolkt. Bewolkt, het regent, de gordijnen zwiepen door de wind en we hebben een dikke trui aan en de kachel en sokken en winterschoenen.
Normaal doet het mij niet veel, dat weer dan, maar nu we morgen in de hondsachtige vroegte weer vertrekken is het wel dikke pech.

Tijdens zijn laatste wkend in Nederland kocht P een Dirt Devel bij het Kruidvat en vanwege die stofwolken en het weer buiten had ik het twijfelachtige genoegen om dat ding te gaan gebruiken. Als je vergeet dat je hem na elke kamer moet legen en tijdens het proces met je vingers een verstopping moet verhelpen, is het best een goed apparaat en nu staat hij te wachten in de spajs op de volgende gelegenheid.

Uiteraard gaan we vaker wkenden komen want ik ben zo blij dat ik weer in mijn echte huis ben, met al die ruimte, met al mijn spullen en met F en D die blij lopen te rennen en te blaffen tegen alles wat beweegt en niet door ons worden gemaand om te stoppen vanwege de buren.......
Als ik kon toveren dan wist ik het wel.....dan toverde ik BP naar hier of de Pastorie naar daar, maar tot die tijd doen we het maar op deze manier en mooi weer zal het vast wel weer gaan worden.

donker.....

nat....

even stoppen omdat het regent

deze heeft dringend regen nodig na verblijf in de winterstalling


4 opmerkingen:

 1. Heerlijk die tweeslachtigheid...je mist de stad je mist heuvels en weet je wat? Dat zal altijd zo blijven. Over het algemeen mis je iets pas dan wanneer je niet meer hebt. Jullie hebben beiden en dat geeft jullie de keuze...tel jullie zegeningen.....jullie zijn rijke mensen.

  Hansio

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was dan wel nat maar het ziet er wel heerlijk groen uit zeg! Hier is het droog maar er wordt gewaarschuwd: vanmiddag zware buien.
  Na een druk werkweekend (Maffe Marathon) ben ik nu lekker vrij. Onze woonkamer en hal wordt de komende twee weken door vaklui (dus niet door onszelf, haha) onder handen genomen dus ik bivakkeer nu met secretaire in de slaapkamer, dat heeft ook wel wat. Ik besef nu hoe groot onze 2 slaapkamers zijn, wat konden we daar veel inproppen zeg. Om niet in de weg te lopen ga ik zo lekker met een oud collega lunchen en in de middag theeën bij Josje. Jullie werkze en geniet weer van het stadse! Barbara.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een pech. Dat weer bedoel ik natuurlijk. Slechts één dag koud. Of waren het er bij jullie twee? Toch zou ik een beetje regen helemaal niet zo heel erg vinden. Dust devil? Wie bedenkt zo'n naam? Ik kan me er iets bij voorstellen, het moet waarschijnlijk iets zijn dat op een stofzuiger lijkt maar dan met de duivel achter je aan in de vorm van filters die dicht lopen en die je dan weer met je vingers moet leeg peuteren. Ik zou deze duivel niet graag als hoofdprijs winnen.

   Maar nu weer genieten van de stad. Veel plezier voor jullie allebei.

   Mip

   NB: zoals je merkt doet mijn computer het nu weer.

   Verwijderen
 3. Eigenlijk hebben jullie gewoon the best of both worlds... het levendige van de stad en de rust van de pastorie...
  wij hebben ook zo'n dirt devil, jeetje ik heb het ding al tig keer vervloekt! ik kan niet eens kamer zuigen, ik moet hem tussendoor steeds leegmaken.. en dan alledrie de filters ook weer uitkloppen... ik denk dat hij niet tegen het Hongaarse stof en zand/klei kan... Nou geniet weer lekker op het platteland, het weer is volgens mij alweer beter...

  BeantwoordenVerwijderen