vrijdag 25 juli 2014

Weekje Pastorie

We zijn een weekje vrij, althans dat is de bedoeling.
Afgelopen zaterdagmorgen kwamen we aan in de Pastorie en meteen genoten we van de ruimte, de stilte van bosmaaiers en tractors en van ons eigen gras dat al netjes was gemaaid door de overbuurman.
En toch lijkt het lang geleden dat we echt vrij waren, vrij zonder mail, zonder telefoon en zonder gedachtes over werk. Zowel P als ik zijn bezig geweest en vandaag ook nog en het weekend vast weer.
Maandag eind van de dag en de avond waren we in ieder geval als vanouds bij vrienden H en M om bij te kletsen en te genieten van het buitenleven. En echt als vanouds reed P heen en ik terug zo nuchter als wat. De kookkunst blijft verrassend, geit uit de Weber was het deze keer, met een heerlijke marinade en zalige maiskolven met superleuke vorkjes aan weerszijden om de kolf goed te kunnen afkluiven.
Woensdag was het vroeg en reed ik naar Budapest voor een echte dag op het werk maar 's avonds was ik voor het donker werd al weer op het landgoedje met een zakje Afhaalchinees voor in de magnetron. En tussendoor hebben we nog een koelkast gekocht, de onze was oud en krakkemikkig en naar ons idee heel erg duur in gebruik, wij schatten hem ook al boven de 16 jaar......

Donderdag begon slecht en slecht wil zeggen dat er iets met de honden was.
Daksi had last van zijn oortje, woensdagavond al en donderdagmorgen zag het er beroerd uit, ontstoken, veel vocht, nare reuk en het ergste was dat vrolijke Daks niet vrolijk was.
Gelukkig konden we na wat aandringen meteen terecht bij een DA en na onderzoek, 2 injecties, tabletten voor 10 dagen en een recept voor druppeltjes van de mensenapotheek, gingen we weer naar huis, wel met 2 bakken ijs bij ons voor in het diepvriesvakje van de nieuwe koelkast, want tenslotte is het vakantie.

En nu is het al vrijdag, week al bijna voorbij en rechts van mij piept mijn mail voor de zoveelste keer.
Maar ik zit in bermuda met shirtje, ga zo een lekkere koffie pakken en de tuin in want het is nog lang geen maandag.


Lekker koel in de gang tussen onze rotzooi.......gelukkig gaat het beter met Daksi

3 opmerkingen:

 1. En nu is het wel al bijna maandag! Voel jij hetzelfde als wij (nou ja, als Mi): morgen weer aan de bak...
  Laten we duidelijk zijn: we hebben geen klagen. Een dikke 3 weken vakantie achter de rug dus er moet ook weer verdiend worden.
  Maar heerlijk is dat hè; de rust van het plattelandsleven, geen stress, alleen maar gemoedelijkheid.
  En wat heerlijk:geit! Wij zijn dol op geitenbout (o.k, het zijn de "nutteloze" bokjes die we voorgeschoteld krijgen, maar desalniettemin niet te versmaden. Wat houdt het in, geit uit de Weber, is dat een streek? Smaakt de geit dan anders vanwege...zoals lamsvlees van Texel een van nature zilte smaak hebben? Zoals jij genoot van de afhaal Chinees gaan wij na 3 weken Südtirol en Bayern vanavond genieten van Indonesisch: Rendang, nasi en komkommersalade: mmmmmmm Barbara.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor je uitleg over de Weber: na onze vakantie was ik denk ik nog helemaal in de ban van de verschillende streken die Europa kent; wij hebben nota bene zélf een Weber BBQ, haha!! Barbara.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En het was heerlijk jullie weer eens even "gewoon" aan tafel te hebben. En Barbara, die geit komt van een hele mooie boerderij en inderdaad is het een jong bokje geweest die een kort maar wel heel mooi leven heeft gehad.

   En gelukkig Daksi weer gezond op de been. Zielig voor hem want oorpijn is net zo erg als kiespijn.

   <ip

   Verwijderen