zondag 21 september 2014

Stroomversnelling

De vorige blog lijkt gisteren maar tegelijkertijd al weer eeuwen geleden. De tijd vliegt de laatste tijd nog sneller dan normaal en ik moet er echt even bij stil blijven staan om mij te herinneren wat er ook alweer allemaal is gebeurd.

We waren een lang weekend bij mijn moeder en zus en hebben genoten van het gezelschap en van onze 5 hondjes met Coco in ons aller hart. Mijn zus is een ster in noten taart, honden taart en honden soep en de échte Hongaarse Gulyás in een echte Hongaarse pot van pottenbakker Otto. We reden een rondje Balaton en bij gebrek aan de zee komt het Balaton toch echt in de buurt, vooral als donkere wolken zich samenpakken en witte kopjes tegen de walkant beuken.

Het werk is druk, zowel bij P als bij mij, niet vervelend druk, maar gewoon veel tijd bezig druk en veel nadenken druk.
En toch, tijd genoeg voor massa's andere dingen, zoals de wijnproeverij bij Palack op woensdagavond en deze keer ook op donderdag voor een speciale wijnproeverij ter ere van een beroemde wijnmaker die in augustus overleed. Tijd genoeg voor het grote wijnfestival op de Burcht dat dit jaar helaas in het water viel en slechts 20.000 bezoekers trok in plaats van de gewone 100.000.

Afgelopen weekend waren er meerdere festivals tegelijk op de Andrassy ut. Voor de gelegenheid was de straat afgezet voor auto's en konden we lopen en fietsen op straat.......in theorie dan want naast aandacht voor mobiliteit op de fiets, was er ook een streetfood- en bier- en muziekfestival en dat trekt mensen, zeker als het mooi weer is.

Morgennacht slaap ik weer in het Noorden van Europa en ben ik een weekje bij de Scandi collegae. En ook deze week zal voorbij vliegen, dat weet ik nu al.

Zodra er weer tijd voor is, nog meer over de nieuwe groene mobiliteit in Budapest, de laatste informatie uit ons plattelandsdorpje en vast nog veel meer.

1 opmerking:

  1. Die hondentaarten blijf ik toch altijd zo bijzonder vinden. Maar nu ook hondensoep begrijp ik. Gelukkig dat er nog wel even tijd is geweest om elkaar te ontmoeten en om een wandeling te maken bij het Balatonmeer. Ja, het leven klinkt wel heel anders dan op de Pastorie maar ik kan niet aan indruk ontkomen dat de grote stad heel goed bevalt. Vooral de proeverijen maken heel nieuwsgierig. Het is jullie gegund.

    Mip

    BeantwoordenVerwijderen