zondag 12 oktober 2014

Dieren en vrienden

Het was me het weekje wel en daarom was het weekend nog meer welkom dan anders, zeker omdat het alweer een feestweekend is.
Daksi is 5 jaar bij ons en dat lustrum vieren we natuurlijk. Hoe oud hij is, geen idee....volgens schatting toentertijd moet hij al op leeftijd zijn, maar Daks is voor ons een Jonge God, spelend met de bal en wakend in de tuin op alles dat beweegt.
We begonnen zijn weekend in de douche, dat lijkt geen verjaardags tractatie, maar samen met de baas in de douche, met heerlijk warm water en dan uitschudden búiten de douche cabine is zalig en het opdrogen daarna in het zonnetje ook.
Natuurlijk in het park, spelen met de vriendjes en alle bazen die hem zo aranyos vinden. En zo lief en zo knap dat hij als blindi de bal altijd terugvindt.

's Middags zaten we in de tuin, het was prachtig weer en opeens hoorde ik gepiep en bladergeruis. Het gepiep deed mij denken aan de hamsters die we vroeger thuis hadden. Ik keek om en zag 2 eekhoorns tikkertje doen in de grote beuk. Het leek geen vriendelijk tikkertje maar meer een strijd om de hegemonie in de boom, maar leuk om te zien was het wel. P haalde de buren en de kinderen van de buren en zo stonden we met z'n allen in onze eigen dierentuin.

En 's avonds ontmoetten we vrienden in de stad. Eerst even een drankje in één van de kertcafé's en daarna naar de Rus, Matrojska. Het was erg lekker en sfeervol en gezellig en de Rus zou de Rus niet zijn als er geen Vodka proeverij op de kaart stond, die we natuurlijk namen omdat de weg naar huis hier altijd zo eenvoudig met de tram kan. Een aanrader om snel terug te keren.

En vandaag is het ook weer stralend en uiteraard is het nog steeds hondenfeest en zullen we vast en zeker neerstrijken op een terras waar ook F en D welkom zijn.

Kertcafe bij de Krudy utca

wat word ik mooi!

lekker en leuk die vodkaproeverij
steak tartare

Peljmeni

quark met vanille en mango

2 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd Daksi! Ik weet nog dat je als hopeloos hoopje in de modder werd gevonden. Een boodschappentas werd je reismand naar een heel mooie toekomst. En dat is dan alweer vijf jaar geleden, wat vliegt de tijd als het leven mooi is. Pip, Beau en Sissi vieren het met je mee. Ik zal straks, tijdens de wandeling, jouw verhaal vertellen. Ik weet zeker dat ze met aandacht zullen luisteren.

  Mip

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Peljmeni is hetzelfde als ravioli?! Wat ziet het eten er heerlijk uit allemaal, en de wodkaproeverij: da's ook iets voor ons, mmmm.
  Daksi hobbelt op deze manier nog zeker 8 tot 10 jaar door; overgelukkig met het leven dat hij bij jullie leidt. En hoe flexibel hij is: in de grote stad heeft hij het naar zijn zin én in de pastorie, als jullie er maar zijn met Flicka: daar is zijn thuis!
  Barbara

  BeantwoordenVerwijderen