zaterdag 25 oktober 2014

Herfstvakantie

Het is Herfstvakantie, zowel in NL als hier en daarom hadden wij ook plannen. De plannen werden maar niet concreet omdat het druk was, te druk om plannen te maken voor als het vrij zou zijn. En uiteindelijk besloten we om vrij te zijn in eigen stad om zo dicht mogelijk bij de drukte te zitten en indien nodig in de drukte zelf.
Dat was maar goed ook.

Daarnaast was er echter ook tijd voor van alles. Van die dingen die je doet als je even de toerist uithangt in je eigen omgeving. Op maandag was het een zonnige dag en besloten we gebruik te maken van het boot openbaar vervoer, een soort mini cruise op de Donau. Heerlijk. Het verveelt nooit om de pracht aan je voorbij te zien trekken, het is zalig om de zon op je gezicht te voelen, de wind in je haren, als je oren verwend worden met talen uit de hele wereld.
En daarna ook weer op een terras lunchen en daarna uren op een ander terras met een Aperol Spritz.

Wij hebben lijstjes. Lijstjes met wat we allemaal nog willen doen. Op die lijst stond restaurant Zona, al bijna 2 jaar. Ik was er ooit geweest met vriendin L en dat was zo'n bijzondere ervaring dat ik dat samen met P ook wilde doen. P is wat gereserveerder in dit soort dingen, maar als het vakantie is, en als je niet eens een reis of hotel hoeft te betalen, staan dingen in een ander perspectief.
Zona is weer goed gekeurd, speciaal, erg lekker, een bijzondere avond uit, een aanrader voor wie wat te vieren heeft of gewoon vakantie.

Een ander item op de lijst, restaurant Rickshaw, een Aziaat, gevestigd in het 5 sterren Hotel Corinthia, inclusief Nasi Goreng op de kaart. Rickshaw is afgevoerd. Goed dat we er geweest zijn, nu heeft de ziel rust, maar nooit meer doen. Te duur, niet goed en slechts met heel veel fantasie een beetje in de buurt van een gewone Buurt Toko in Nederland. Maar wel een lekker Ginger Orange sapje....en een aardig loempiaatje, net een slagje beter dan de Lidl diepvries.

En we waren weer bij Palack voor de wijnproef met vrienden B en G voor een avondje Villany. En weer een keer bij de Rus waar ik bijzonder heb genoten van de lieve muurschilderingen die ik zo thuis zou willen hebben in mijn slaapkamer.

Met de tram naar de Uj Kina Piac, ik kom er normaal 2x per dag langs met de auto, maar nu echt ondergedompeld in Azie. Chinezen met prachtige gemotoriseerde pickup brommers, volgestapeld met dozen. De heerlijke geur van Viernamese Pho. Twee shawls gekocht voor de prijs van een halve. En zoveel troep om je heen dat het leuk wordt en zo echt dat je even denkt dat je een vliegreis van 12 uur achter de rug hebt.

Tijd in overvloed. Een paar dagen zeer nat herfstig weer en erg verkouden en hoesterig en dus uitermate geschikt voor op de bank met F en D en 3 seizoen Borgen uitgekeken en zeer van genoten. Een prachtige serie, zowel qua inhoud als qua uitvoering en herkenbaar als het leven van alledag. Eten uit de telefoon van de Thai die nog eens bewijst dat Rickshaw een mislukking is, misschien aardig voor de rijke Amerikaanse toerist op leeftijd die het fijn vindt om in het eigen hotel te blijven eten.

En nu is het alweer zaterdag en de lijstjes zijn nog lang en de tijd nog kort. Vanavond naar één van onze favorieten, een ouwe getrouwe en voor morgen ook nog plannen genoeg. En nog een uur meer slaap ook, had nooit gedacht dat ik daar nog eens naar zou uitkijken.


zalig soepje met verse koriander en een coquille

heerlijke rauwe sardine

kastanje creme met heerlijke eendenlever

varkensmerg met een gepocheerd eitje

de amuse, komkommersoepje met klein toefje kaviaar

mijn hoofdgerecht

nog een amuse, voor het toetje, een mango soepje

het echte toetje, met een glas bourbon erbij, aanbevolen door de sommelier

op de foto lijkt het nog wel wat.....voorgerecht bij Rickshaw

Een Rendang, tja, ik denk dat ik het nog beter zou kunnen na een bezoek aan een goede Azie winkel

Zelfs een keer buiten de deur ontbeten bij Alibi

Op de boot
met de lieve buurhond in de tuin

1 opmerking:

  1. Welnu, voor lekker eten hoeven jullie niet naar een buitenland. Goed toeven in de stad van vele mogelijkheden om een route voor de smaakpapillen uit te schrijven. En wat een leuke tekeningen bij de Rus. En Borgen is geweldig, daar zou ik ook wel een kleine verkoudheid voor over hebben. Geen slechte vakantiekeuze! Geniet met elkaar en van elkaar, dan kan het alleen maar leuker worden.

    Mip

    BeantwoordenVerwijderen