zondag 16 november 2014

Agendablock

Ik had het mij nog zo voorgenomen. Schrijven, meer schrijven, meer blogs. En vanmorgen kwam ik alweer tot de ontdekking dat het mij niet is gelukt. Het schrijven wel, genoeg woorden, zinnen en rapporten hebben het daglicht gezien maar niks om te delen op dit blog. Nog erger is dat ik in de agenda terug moet kijken wat er ook alweer allemaal was....

Een zogenaamd agendablock was het en de voornemens blijven hetzelfde, meer blogs over ons leven naast het werk op platteland en in de stad.
De vorige keer eindigde ik met onze plannen om naar een ouwe getrouwe te gaan en dat was als vanouds een feestje. Oesters om te beginnen, muziek uit de vleugel en de ambiance waar je niet op uitgekeken raakt. En omdat Déryné, want daarover praat ik, altijd open is, zat ik er gistermorgen heerlijk in mijn uppie koffie te drinken en te genieten van alles om mij heen dromend over de rest van het weekend.

Ik was ook nog jarig in de tussentijd maar vanwege het agendablock kwam het niet van vieren. Collegae over uit het Noorden en daarna zelf naar het Noorden voor 4 dagen. Ik kwam terug op zondagmorgen, vroege vlucht dus nog de hele middag voor de boeg om alsnog de verjaardag te vieren. Plannen genoeg in het hoofd maar ons grote geluk is dat in de stad alles kan en daarom regelden we prachtige verse pasta via de laptop en lagen we op de bank een film te kijken zonder bezoek, zonder feestgedruis maar wel gezellig met de ogen op half 7.

Vannacht is Zwarte Piet geweest, tenminste, wij denken dat hij zwart was. Zodra wij de datum weten van aankomst praten wij met F en D. Wij zetten schoenen, oud als we zijn en onze honden lenen onze sloffen. Niet elke dag, net als vroeger toen we kind waren, maar wel met regelmaat en zeker in het weekend. FD spelen het spel mee en laten Zwarte Piet rustig zijn gang gaan, een oogje dichtknijpend als hij via de schoorsteen in de badkamer binnenkomt en hondensnoepjes in de sloffen legt en een zakje truffels voor mij. Wij denken dat de Sint hier een Lidl fan is. Die Lidl timmert wel aan de weg, deze week kwam er een krantje binnen met alle LUXE spullen voor het eind van het jaar. En ik denk dat binnenkort de speculaasjes de schappen weer vullen.
Wij gaan dit jaar ook voor Sinterklaas, met vier vrienden inclusief loodjes trekken via een prachtig online systeem dat zelfs kan regelen dat je nooit jezelf of je eigen partner kunt trekken.

Gistermiddag waren we in Kelet café, een heel gezellig boekencafé dat het 1 jarig bestaan vierde. Omdat onze vriend T hier adviseur is en er dus ook was, werd het een kleine reunie samen met vrienden B en G.
En vandaag? Ik weet dat er niet ver van ons een antiek markt is.....en dat is zeer uitnodigend. En wandelen met FD, ergens een broodje, misschien zelfs een glas wijn? En vanavond zeer waarschijnlijk die heerlijke Thai die we gewoon kunnen bellen voor allerlei heerlijks dat dan ook meteen voor morgen is, als de agenda weer vol is met andere dingen.

Wat lekker, echte verwennerij

Déryné, blijft mijn favoriet

Zomaar onderweg een muurschildering

Koffie bij de open haard

2 opmerkingen:

  1. Mooie foto's: lekkere oesters, prachtig Déryné, indrukwekkende muurschildering (wel wat anders dan die uit Marseille) en heerlijke koffie!
    In onze hofstad is het feestseizoen begonnen met "Turn on the Lights" vanaf de Bijenkorf. Eerst een toespraak van burgermeester Jozias van Aartsen, vervolgens een spectaculaire show van 6 witte, papieren, verlichte paarden. De afsluiting was een mooi vuurwerk vanaf het dak van de Bijenkorf. Buiten Den Haag gaven de Bijenkorven in Amsterdam, Rotterdam, Amstelveen en Maastricht hun show weg: leuk hoor. En nu maar Sinterklaas- en kerstcadeautjes verkopen!! Barbara

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een hele volle agenda maar zeker geen verveling zo te lezen. En trouwens ook geen hongergevoel. Vooral die oesters deden mij even voorzichtig kwijlen. En Déryné blijft ook een prachtige omgeving om het eten en de koffie lekker te laten smaken.
    Dat te weinig schrijven, daar weet ik wel alles van. Niet dat ik zo'n drukke baan heb, of je zou natuur een baas moeten noemen, maar andere dingen krijgen dan toch voorrang. Blijven proberen die agenda de baas te blijven en blijven schrijven. Wat moeten wij zonder?

    Mip

    BeantwoordenVerwijderen