zondag 14 december 2014

Een week zoals een stadse week kan zijn

Het was een goede week. Een week met van alles wat. Uiteraard de hele week werk maar op zo'n manier dat er nog veel tijd was voor wat anders.

P een gezellige afspraak op maandag in Palack en wij samen de wijnproef in Palack op woensdag, met vriend B. Bordeaux achtige wijnen deze keer en zoals altijd vol met Hongaarse proevers.
Vrijdag aten we snel wat kleins en vervoegden we ons tegen 7 uur bij de Opera voor een dansvoorstelling, de Notenkraker van Tsjaikovsky. Prachtig was het. Alles eigenlijk. De weg ernaartoe, mooi versierd met lichtjes. De boom ervoor, leuk versierd met brooddeegfiguren, de slee naast de voorgevel voor een foto momentje. Uiteraard het gebouw van binnen dat al een voorstelling op zichzelf is.
En de Notenkraker was mooi, heel mooi en indrukwekkend, de muziek, het ballet, de prachtige decors in Kerstsfeer. En de ogen uitgekeken naar de mensen om ons heen in avondtoilet, de haren netjes, fonkelende sieraden en tasjes.
Helaas mochten we geen foto's maken van de voorstelling en toen P het toch probeerde was er razendsnel een man die hem op de arm tikte en vermanend toesprak.

Na de cultuur voor een Schots biertje naar een café in de buurt, waar de NL borrel was die avond. De opkomst is tanend, waarom is niet helemaal duidelijk, misschien omdat iedereen zo geintegreerd raakt dat een samenkomst met alleen landgenoten op een vrijdagavond niet op nummer 1 staat. Na 2 bier besloten we een stukje verderop bij de NL snackbar de avond goed af te sluiten met een heerlijke KROKET.

Zaterdag was hier een werkdag omdat we allemaal de 24e vrij hebben en die dag moet worden gecompenseerd. Toch was ik vroeg thuis en maakten we ons op voor alweer een hoogtepunt van de week. Ik had net gelezen dat de Geweldige Authentieke Chinees Wang Mester een nieuw concept restaurant heeft geopend op slechts 4 bushaltes van ons vandaan en samen met vriendin G gingen we dat uitproberen.
Wang Mester voert de Szechuan keuken en dit nieuwe restaurant wil de gast een reis door heel China aanbieden, ik begreep uit 8 provincies. Ze hebben een niet al te grote kaart die ze elke 2 weken willen wisselen en ze hebben een 5 gangen keuze menu en daar gingen we voor.
Het was een belevenis, mooi, leuk en erg lekker. Voor elke 2 weken gaat het de begroting wat te boven maar we zullen er zeker vaker komen. Meneer Wang was er zelf ook en was blij met onze feedback.

En nu is het alweer zondag. Een rustige zondag, beetje uitslapen, met FD naar het park om andere hondjes en baasjes te ontmoeten en de rommeldingetjes die altijd wachten in het weekend. En de week die gaat komen.....die wordt vast weer net zo prettig.
de boom voor de Opera

samen in de Kerstslee

zo prachtig

salade van mosselen en een loempia

extraatje van meneer Wang, ganzenlever, zalig gemarineerd

soepje met garnaal en tofu en knapperige paksoi

zalig gemarineerde garnalen en een mooie dim sum

Lieveling van de kok

het dessert

Daksi in zijn park

de kroket van vrijdagavond

Eend voor P

2 opmerkingen:

 1. Dit op google gevonden over jullie Chinese keuken:
  De Sichuan keuken (四川菜) komt uit de Sichuan provincie in zuidwest China. De keuken is vooral bekend vanwege zijn sterke smaken, voornamelijk door het gebruik van knoflook, chilipepers en de szechuanpeper.
  Een combinatie van het eten in Chengdu en Chongqing.
  Sinds de Qing dynastie wordt in boeken geschreven over de 38 methoden om gerechten te bereiden door middel van schroeien, inpakken, bakken, mixen, garen, kleven, etc. De gerechten dienen doordringend te worden gekruid met :
  de "3 pepers": pepers, hete pepers en peperpoeder.
  de "3 aroma’s": sjalotten, gember en knoflook.
  de "7 smaken": zoet, zuur, tintelend, pittig, bitter, pikant en ziltig.
  Beroemde gerechten uit deze keuken zijn onder andere: geroerbakte tofu met gehakt in pittige bonensaus (Ma Po Tofu) en een kip met pinda’s gerecht (Gong Bao Ji Ding).

  Wij houden het vanavond op de originele Italiaanse lasagne met een rode wijn: Santa Cristina uit Toscane, van het huis Antinori.
  Fijne avond en fijne werkweek! BaMi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij dromen soms van een Chinees restaurant om de hoek. Maar meneer Wang!!! Die komt in mijn dromen niet voor, zo hoog komen mijn dromen niet. Wat ziet dat er geweldig uit. Ik hoop dat het een topper en een blijver wordt voor jullie. Gelukkig is meneer Wang wel een beetje duur, zodat ik niet bij elk verhaal het kwijl op mijn laptop heb liggen. Maar de foto van Daksi is ook leuk, ook al valt hij een beetje uit de toon bij al die culinaire schotelfoto's. Oh ja, natuurlijk ook nog een kerstboom, valt ook al in het niet bij die schotels. En die friettent, valt ook al in het niet. Maar de van de foto van de slee is echt een plaatje. Als het niet zo warm zou zijn, zou het zo een kerstkaart kunnen zijn.

  Fijne dagen en geniet van jullie vrije tijd.

  Mip

  BeantwoordenVerwijderen