zondag 7 december 2014

Terug naar normaal

We zijn aan het bijkomen.
Bijkomen van de extra drukke week die achter ons ligt. Zowel P als ik hadden van alles buiten het normale en zelfs F en D werden twee dagen door onze buurvrouw naar buiten gelaten omdat wij zo laat waren. F en D houden hier niet van. Mensen zijn prima als ze langs komen, visite, kop koffie, iets te eten, maar mensen die binnen komen als wij er niet zijn en ze dan ook nog manen om naar buiten te gaan.....
Dag 1 weigerde D naar buiten te gaan en dag 2 F weer terug naar binnen.

Alles is goed gegaan, voorspoedig, naar wens en zelfs boven verwachting dus na de drukte van het werk kwam de drukte van het verwennen van onszelf. We waren uitgenodigd om Sint te vieren en dat was heel gezellig. Na jááááááren weer eens gevulde speculaas gegeten en bedolven onder de pepernoten van de Strooi Piet. Ook hier speelt de discussie over de Pietenkleur en Sint hield een korte discussie met onze ambassadeur Scheltema en de schrijver Jaap Scholten. Voor de zekerheid waren ook hier de Pieten een afspiegeling van de diversiteit in onze samenleving. Ik werd door Sinterklaas uitgenodigd naar voren te komen, blijkbaar toch best lief geweest en ik mocht van Piet een Echte Droste K in ontvangst nemen.
Op de terugweg even gestopt bij Nemo visbar voor inktvis met heel veel knoflook.

Een dag later weer Sinterklaas, nu met en bij vrienden. Lootjes getrokken en gedichten. Zeer gezellig, hoge kwaliteit dichtkunst en omlijst door echte eigengemaakte erwtensoep, echte eigengemaakte speculaasbrok met een echt eigengemaakt speculaaskruidenmengsel dat hier in H toch best een uitdaging is. En er was drank, veel drank, Bisschopswijn, wijn met en zonder bubbels, Bisschopswijn met een flinke scheut rum en toch bereikten we zonder gestruikel de taxi.

Zo'n feestje verdient wel een evaluatie en daarom zaten we een dag later, toen iedereen weer was uitgeslapen aan het Belgische Bier en de mosselen bij Mosselen in een regenachtige stad die alweer prachtig is versierd voor de Kerst.
En vandaag is een lekker rommeldagje. Gewandeld in de regen met FD, koffie met een marsepeinstol, P ondergedompeld in één van zijn gedownloade series en ik bijna in een boek. En straks gewoon weer even eten regelen via de laptop of de telefoon.
Wat een gemak, het is bijna weer normaal.

We maken ons nu op voor de Kerst. De boom hangt aan de wand en de kaarsen liggen klaar. Over Kerstdiners maken wij ons geen zorgen, we gaan dankbaar gebruik maken van wat anderen hebben bedacht en misschien zelfs al hebben klaargemaakt.
Morgen gaat de wekker weer vroeg en maken we ons op voor een gewone week die hier gelukkig, net als alle andere weken nooit saai zal zijn.

Bij Mosselen, een selfie

Sint in gesprek met de ambassadeur

Jaap Scholten en de Sint

Onze boom

Kerstbeestjes

2 opmerkingen:

 1. Wat een leuke kerstboom en die twee beestjes zijn ook schattig! Ik hoef niet te mailen/ bellen voor onze maaltijd: Mi bereidt zo meteen eerst een hapje vooraf: stuk rösti (over van gisteren) met daarop gebakken scampi met knoflookmayo. Straks aan tafel een hertenragout met paddenstoelen en spruitjesstamppot. Het weer is nat, guur en de wind waait. Met de pokkenweer keken we naar een miserabel spelend FC Utrecht, sjonge jonge... Maar hier binnen is het lekker warm en en de kaarsjes branden en de radio draait mooie muziek: prima.
  Ik ga me oriënteren op een zomervakantie in Bretagne. Enkele jaren geleden waren we in Douarnenez; nu kijk ik naar de nog ruigere noordkust, tussen Roscoff en St. Malo lijkt me wel wat. Fijne avond, knuffel aan de honden! Barbara.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat die Sint dat weet? Jij en chocolade? Mosselen hadden wij vorige week, maar dan gewoon thuis. Uit Denemarken kwamen ze en de allerlekkerste sinds tijden. Wat een leuke boom! Kijk, dan vind ik een kerstboom ineens weer wel leuk en niet dat gesleep met echte, of erger nog, met kunstbomen (sorry!). Als je er straks andere lampjes in hangt, kan die het hele jaar blijven hangen. Multifunctioneel en toch gezellig.

  Een groet uit grauw en groezelig gerde, grrrrr.... wat een pokke weer.

  Mip

  BeantwoordenVerwijderen