zondag 23 augustus 2015

Sziget, een ander feest

Al de jaren dat we in de grote stad wonen is er een Sziget festival geweest en elk jaar zouden we gaan. En om wat voor reden dan ook gingen we nooit.
Druk, duur, het weer of een andere smoes.
Dit jaar zou het er echt van komen. Met vrienden BG. Kaartjes waren on line besteld via een nieuwe app die nog 2000 HUF korting gaf ook. Het weer, tja, nog steeds om te stikken, maar vol goede moed liepen we het bootje op voor de heenreis.
We stapten in een totaal andere wereld. Alles dat we gehoord hadden klopte en het was nog meer dan dat, veel meer.
In de hoofdstraat dat ik even dat ik in Azie was, de etensluchtjes, de temperatuur, aantallen mensen, de geluiden en het stof.
Sziget is niet alleen voor muziek het is een totaalbeleving.
Winkeltjes, de politie en andere hulpdiensten, apotheken, een wasserette, oplaadpunten voor de mobiele, plekken om een henna tattoe te laten zetten, kappers. Mensen van alle leeftijden, maar toegegeven, wij hoorden bij de oldies. Op mijn werk werd er met een mengeling van ongeloof, verwondering en bewondering gekeken toen ik mijn plannen vertelde.
Onze NL neef zou er ook zijn maar binnen gekomen leek het ons al schier onmogelijk dat we elkaar zouden tegenkomen, temeer daar zijn mobiele niet geschikt bleek. We liepen rond, we keken en genoten. Sommige muziek leuk voor een minuutje, sommige voor wat langer.
Tentjes waar je maar kon kijken, veel mobiele wc's die al roken van verre. We waren het er over eens, heel erg leuk voor een dag, maar ook weer blij dat we 's avonds een eigen douche zouden hebben.
Het aantal NLers was groot, sowieso heb ik meer buitenlanders gehoord dan Hongaren en vanwege al de NLers was Snackworld er ook en voor de gelegenheid namen wij natuurlijk kroketten en B een friet mayo en ui.
's Avonds met het bootje weer langzaam terug naar de gewone wereld waar we nog 1 glas wijn dronken en met de taxi naar huis. Stof overal op en in, dankbaar voor schoon sanitair maar het was wel gewoon hartstikke leuk!

het koele bootje terug

overal mooie verlichting

het grote podium

De NLse snack

spreekt voor zich, 90.000 bezoekers op één dag....

deze hadden geluk in de schaduw

de wasserette

Geen opmerkingen:

Een reactie posten