zondag 20 september 2015

Zondagen in de achtertuin

Het is zondag. Zondagen zijn altijd leuk hier. Soms doen we niks en genieten we van de tuin en de hondjes. Meestal doen we echter iets, niets groots en meeslepends, gewone gezellige dingen, alleen of met vrienden op kleine afstand.
In onze achtertuin is al genoeg te beleven. Het mooie park op de berg, het prachtige uitzicht. Naar beneden lopend genoeg plek om koffie te drinken, of wat anders en nog iets erbij als klap op de vuurpijl.

In de berg is een kerk. Heel lang geleden, als kind ben ik er in geweest en misschien wel omdat we er nu vlakbij wonen, was ik er steeds langs gelopen. Tot een paar zondagen geleden. Het was lekker rustig, geen busladingen toeristen en we liepen met FD via het park naar beneden. Om de beurt de kerk in en toen met FD naar ons stamterras Palack voor een glaasje wijn.

Een andere zondag. Genieten van het gezelschap van goede vrienden op een houtel tafel met een fles wijn van een jonge wijnmaker, op het plein tegenover de Basiliek.

Een zondagmorgen, heel erg vroeg, eigenlijk hoorde het nog bij de zaterdag. Na een etentje nog even nagenieten op een terras met uitzicht op de Donau tussen feestvierende locals.

Deze zondag begon met regen. Geen probleem, zelfs met regen zal deze zondag prima verlopen. Dit weekend is familie weekend met mijn moeder en zus en de hondjes. Opgepast en genoten van 5 honden, gewinkeld, veel op terrassen gezeten en via de on line bestellijn een voor ons nieuwe Hongaar uitgeprobeerd. Een Hortobagyi palacsinta die in de herhaling mag, een csirke paprikás waar we niet aan toekwamen omdat die palacsinta zo groot was.........en nog een tiramisu die we gewoon gratis als ájandék kregen.

Prettige zondag!

heel vroeg op zondag morgen

in de kerk een uitzicht naar buiten

zondagavond ritueel op tv, Tiere suchen ein Zuhause

ingang van de kerk


bij de Basiliek

3 opmerkingen:

 1. Mijn zondag begon met een kater:
  Utrecht heeft verloren met 3-1 van Willem II.
  Mijn zaterdagavond, toen werd er gespeeld, was dus ook al ellendig.
  Gelukkig heb ik weer eens een boterkoek gebakken waar we nu met koffie van genieten, eind goed al goed!

  Mi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Het was lekker rustig, geen busladingen toeristen en we liepen met FD via het park naar beneden. "
  Die busladingen toeristen waren waarschijnlijk vluchtelingen.... of zie je die nergens in dat deel van boedapest, ook niet in het park?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Blijven genieten van al die heerlijkheden. Zondagen zijn belangrijk voor de broodnodige rust. Dus terrassen, restaurants, een bestelling bij een nieuwe Hongaarse eetkoerier, vrienden en hondjes aan de wandel en af en toe een glaasje wijn. Ik krijg ineens heel veel zin om naar BP te komen.
  Mip

  BeantwoordenVerwijderen