zondag 11 oktober 2015

Uitwaaien, terrassen en nog meer uit de zee

tijdens de wandeling

bezoek van het buurhondje

zalig, met uitzicht op de haven

zoet en laat ontbijt

Wandelpad in Opatjia

De eerste lunch

stadhuis

Truffels uit Motovun

De zee is overal

Lievelingsplekje

Zee juwelen

en de calamari

We zijn net terug van vakantie. Zoals altijd aan zee was het geweldig! We waren er 2 weken. De eerste week waren we op het eiland Krk en de 2e week in Istrie.
De hondjes waren mee, de dagen begonnen daarom met een wandeling. En verder hebben we elke dag genoten van alles dat de zee biedt. De wind die stevig was door de haren, de terrassen met uitzicht op de vele haventjes en de zee en natuurlijk al het seafood.
We hebben het vaak gezegd, ook weer deze vakantie, hoe anders kan een buurland op 1 rijdagje afstand toch zijn. Hoe goed spreekt iedereen een vreemde taal, hoe hondvriendelijk is de omgeving. Hoe professioneel als het gaat om toerisme.
De natuur was al in herfst tinten, prachtig okergeel en rood. Het weer was wisselend maar aan zee is bijna alles wel goed, zelfs striemende regen,

De 2 weken leken lang op dag 1 en 2 maar vlogen voorbij en morgen zijn we dus alweer aan het werk. We genieten nog even na.

1 opmerking:

  1. Oh heerlijke zee met al haar schatten, al haar heerlijkheden, de wind, de golven. Uren turen, daar heb ik ook wel zin in. Jullie nu al lang weer aan het werk en dit verhaal misschien al bijna vergeten. Lees het nog eens terug als het allemaal wat veel wordt in de grote stad. Maar daar valt natuurlijk weer veel anders te genieten. Elk land zijn eigenheid en eerlijk gezegd bevalt die eigenheid van ons buurland mij ook wel goed.

    Mip

    BeantwoordenVerwijderen