zaterdag 24 oktober 2015

Kleurrijke Herfst

De zee uit het vorige blog is een mooie herinnering evenals de zalige ziltigheden. De herfst is echt ingetreden en misschien is dat wel het seizoen dat het beste bij mij past. De prachtige kleuren van de natuur, de temperatuur die prima is, lekker een dunne trui aan maar nog geen jas en de regen die goed te verdragen is na al die zonneschijn.
Ook in de stad is het mooi, alle parken in rood en geel, nog steeds veel terrassen, met plaids en warmtelampen en de eerste hondenjasjes zijn alweer gespot.
Met vrienden B en G zijn we na het reces opnieuw gestart met het afvinken van onze wensenlijst. Met stip op 1 stond het HotPotten. Na wat onderzoek besloten we de tip van vriendin P te volgen omdat wij weten dat zij er verstand van heeft.
We stapten uit de tram en liepen de straat in, voor ons een grote groep Chinezen. Samen liepen we door de deur en stapten binnen in China. We waren de enige Niet Chinezen en dat bleef de hele avond zo. Groepen, families, aan grote ronde tafels en in aparte kamertjes, schalen met dampende gerechten. G had gelukkig gereserveerd en men wist waarvoor we kwamen. De kaart lag voor mij en ik keek op blz 1. Alleen Chinese tekens, ik bladerde verder, en verder, en aan het eind gekomen schoot ik in de lach. De kaart was gewoon alleen in het Chinees.
Onze redder in nood was Linda, dochter van de eigenaars en prima in het Chinees, Hongaars en Engels. Zij vertelde wat er allemaal in de Hotpot kon en wat lekker was.
We besloten voor een half half pan, half met hete bouillon half met gewone. Voor de volgende keer, tenminste als we weer met BG gaan, gaan we alleen voor de hete. En wat er allemaal inging, het was zalig, tofu, veel paksoi, garnalen, visballetjes, beef, kip en 2 soorten noedels.
Aan het eind van het diner wilde Linda ook wel even weten hoe wij hier terecht gekomen waren, als Westerlingen in deze Aziatische pleisterplaats. We komen terug, dat is zeker!
Na de Hotpot wilden we nog even nagenieten voor het laatste biertje en de koffie met Calvados, super gezellig bij Café Csiga, dat voor het ontbijt al goedgekeurd is door BG en nog op onze lijst staat om te proberen.

Op de Béla Bartok ut vlakbij ons zit een hartstikke leuke kinderboekenwinkel. Als ik er langs kom is het gelukkig vaak druk. Ik weet niet of het waar is, maar het lijkt mij dat H meer lezen dan NL, zowel de volwassenen als de kinderen. Als wij erlangs lopen kijken we altijd even naar de nieuwe etalage en naar de vrolijke aantrekkelijke boekjes. Vorige week zagen wij een bekende naam, Annie MG Schmidt. Een hele etalage vol met haar boeken in het Hongaars vertaald. Inmiddels heb ik begrepen dat er binnenkort een soort NL kinderboekenweekend is in de zaak en ik heb mij voorgenomen even te gaan kijken.
Één avondje waren we bij Palack voor de wijnproeverij en voor een echt damesavondje waren A en ik bij de Italiaan. Nooit heel erg laat want tenslotte is het door de week en is de volgende morgen heel dichtbij.

En nu is het weer weekend, een extra lange deze keer in verband met de 23e oktober en de Wintertijd die vannacht ingaat. We zijn in de Pastorie en buiten is het prachtig! De notenboom die inmiddels megagroot is en mooie gele bladeren heeft. Het tapijt rondom het huis en de zon die zalig scheen op het tuinbankje voor ons huis.
Heel veel buiten zijn we niet geweest, we waren druk aan de binnenkant.
Daarover later veel meer in het volgende blog, nu eerst even genieten van de laatste zonnestralen en de warme houtkachel en van FD die genieten van hun landgoedje.
En morgen weer naar de Grote Stad. Met de auto die vorige week een mijlpaal bereikte.

De H Jip en Janneke

Een nieuwe mijlpaal

Herfst in de Pastorie

Notenboom

Zalige Hotpot

Bergen vol paksoi

2 opmerkingen:

 1. Prachtige foto's van de herfst zeg! Wij reden gisteren naar Soest en toen hadden we ook een heel kleurenpalet: dat verveelt nooit.
  De Hotpot half/half ziet er helemaal yin yang uit en heerlijk!
  En wat lief: Annie M.G. Schmidt in Hongarije, zal zij het zelf ooit meegemaakt hebben, denk het wel, zij is waanzinnig populair in de wereld.
  De laatste DDD zitten er op, jippie!!!!! Mi en ik gaan zo aan de door hem gemaakte lasagne en kijken natúúrlijk naar de Grande Finale van HHB.
  Fijne avond en veel werkplezier komende week, BaMi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie herfst hebben we toch. De Pastorie ziet er geweldig uit met al die natuurlijke kleuren. Hondjes ook weer gelukkig met hun hervonden vrijheid of te blaffen tegen wie ze willen. Is ook wel weer eens fijn. Ik vind de naam Hotpotten niet echt mooi maar dat doet er natuurlijk niet toe als het zo ontzettend lekker is. Kwijl aan de zijkant van de mond.En nog leuker om dit alleen tussen de Chinezen te genieten. Vond ik in Rotterdam ook altijd zo belangrijk. Hoe meer Chinezen hoe beter het eten, dat was duidelijk.

  Mip

  BeantwoordenVerwijderen