dinsdag 16 april 2013

Kutyakozmetika

Gisteren was een grote dag voor Daksi. We hadden 's middags om half 4 een afspraak bij Erika van de Kutyakozmetika. Wij denken voor het eerst in het leventje van D, maar in ieder geval voor het eerst in de 3,5 jaar dat hij bij ons woont.
We hadden het er al vaak over gehad maar D houdt niet van stil zitten of staan en daarom deden wij het zelf, meestal in gedeeltes...
En toch, eigenlijk wilden we een keer dat het goed zou gebeuren, vandaar.

P was eerst polshoogte gaan nemen, wij laten niet iedereen in de buurt van onze honden, maar Erika was vriendelijk en goedmoedig en leek ervaren dus was gisteren de dag.
Natuurlijk foto's gemaakt van vóór de behandeling en het apparaat mee voor tijdens en ná.

Maar, allereerst de foto van onze hoofdhond Coco, die steeds gelukkiger wordt naarmate Budapest verder achter hem ligt.

Heerlijk genieten op eigen landgoedje in de zon

Nu nog als nozempje

Flicka is blij dat zij niet hoeft...
 
Erika pakte de zaken voortvarend aan. Ze vroeg naar de naam van D, ze vroeg hoe wij het wilden hebben en ze checkte voor de zekerheid nog even of wij echt geen toefjes wilden aan de pootjes, aan de staart en op het kopje en toen ze zeker was dat alles rövid, kort mocht, pakte ze de tondeuse met hulpstukken.

Het rugje en de zijtjes waren snel klaar. De achterpootjes en de billen ook. D was braaf maar wel alert. Omdat hij niet ziet, is dat geluid van die tondeuse, die steeds dichter bij zijn bekje komt wel bedreigend en op een gegeven moment was het klaar en hapte hij naar de hand met het apparaat.

Erika verblikte of verbloosde niet, vertelde ons nog hoeveel grote honden zij onder behandeling heeft en ging stug door. Toen D wat te happerig werd zei ze dat ze ging stoppen met het apparaat en verder alles met de schaar zou doen.

Na 40 minuten was het voorbij, was D zo glad als een aal en betaalden wij Erika, nog geen tientje, inclusief de extra forinten voor de service, tenminste, wij hebben voor het gemak aangenomen dat wat voor een mensenkapper geldt in Hongarije, ook voor een hondenkapper geldt.

Wij kunnen niet van D afblijven, en aaien over zijn mooie velletje. Vannacht een extra dekentje voor de zekerheid, dat vanmorgen ver van hem af lag en vandaag weer heerlijk de zon in.

Eerst de rug

Voorzichtig bij de staart

Oh, wat word ik mooi! 

2 opmerkingen:

 1. Prachtig gedaan en wat een waardig hondje is het nou.... bijna een beetje streng...ik aarzel, weet niet of ik hem niet liever als nozempje zag. Maar geeft niks, hij blijft een liefje en t groeit wel weer wat langer neem ik aan en als ie het zelf nou maar lekker vindt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij lijkt wel een Chinese naakthond. Arme Daksi, onder grote handen genomen worden door een Hongaarse vrouw met tondeuse. Maar eerlijk gezegd is het natuurlijk wel lekker koel nu het weer zo warm is. Staat je mooi hoor Daksi! Naakt, maar best mooi. Wij hopen niet dat onze vrouw dit leest, anders komt ze nog op hele rare ideeën.

   Pip, Jolene en Beau.

   Verwijderen