zaterdag 16 augustus 2014

De fles

Sinds wij ook into Facebook zijn hebben we nog minder geheimen voor de wereld dan we normaalgesproken al denken. De mensen achter het wereldwijde web weten ons te vinden, kennen onze voorkeuren en laten de reclames voorbij komen die bij ons passen.
Onze fotootjes kunnen indrukken achterlaten van ons leven die niet passen bij de werkelijkheid en dat is onze eigen schuld.
Onze Hongaarse neef vroeg laatst of wij nog wel wat anders deden dan een wijntje drinken bij Palack en dat begrijp ik.....
Een foto van een heerlijk terras, een zalig glaasje wijn, mensen in feeststemming, een drukke tram die voorbij rijdt en hondjes die hun rondje lopen met de oude mevrouw of de meneer met het t-shirt zijn leuker om te plaatsen dan een vergadering in een lelijke zaal, mijn neus in een Exell sheet of P druk in gesprek aan de telefoon.

Het grootste deel van onze tijd is nou eenmaal op het werk en daarnaast zitten we wat uurtjes in de stad en omdat Palack op loopafstand zit......nou daarom dus.
Deze week waren we er op woensdag voor de wijnproeverij, thema deze keer de buren van Hongarije. We proefden 5 slokken, uit Kroatie, Oostenrijk, Slovenie en Roemenie en dat was lekker en gezellig. En toch gewoon om 9 uur weer thuis.
Ik had de afgelopen tijd een leuke collega over en aangezien we aan de dag niet genoeg hadden gingen we 's avonds maar gewoon door. Beiden de telefoon voor onze neus met mailtjes die waarschuwen dat ze binnenkomen en omdat we ze allebei moesten lezen was het niet eens erg. En ....we moesten tenslotte ook eten en drinken onder het praten en daarom werd het weer Palack.

Om toch een heel klein inkijkje in het werk te geven, we hadden wat te vieren. De maand juli was een goede maand. Heel erg druk geweest, lange dagen en veel gedoe maar gelukkig dan ook met resultaat en daarom hebben we samen geluncht. Helemaal samen kan het niet, niet iedereen kan zomaar tegelijk de handen van het werk afhalen, de keuken is ook niet groot genoeg om ons allemaal tegelijk te herbergen en daarom hadden we de Hongaarse sandwiches besteld. Die zijn voor de flexibele lunch, makkelijk mee te nemen en koud zijn ze toch al.

Vorig weekend waren we moe van alles van die week en hadden we een rustige zaterdag en deden we wat we graag doen. P in de tuin en ik in de tram op weg naar de stad. Zondag gingen we even op pad met de auto, P is bijna jarig en we gingen voor het cadeau.
Eerst langs de tank, alles ging goed, maar na het afrekenen was de auto dood, niks meer, helemaal niks. De tankjongen kwam en wist het ook niet, hij en ik samen duwden P met de auto naar een plekje aan de kant. De zon prikte en straaltjes liepen langs mijn gezicht. De Hongaarse wegenwacht werd gebeld en die constateerde een sudden death van de accu. De mannen gingen aan de slag en ik liep naar de Mac ernaast om mijn grote biljet te wisselen en meteen een milkshake te scoren. Het was zo gepiept en zo werd het nog een dure zondag maar zoals altijd weten we het wel weer positief te draaien. Tijd zat op zondag, geen haast om ergens op tijd te zijn en tenminste met z'n tweeën en waar kun je dit nu beter hebben dan bij een tankstation met een aardige jongen en een Mac ernaast?

Het cadeau voor P is in ieder geval binnen maar daarover later meer als het echt in zijn bezit is.
En nu is het alweer weekend....plannen genoeg, de regen van vannacht is opgedroogd en ik ben klaar voor de stad.

Life muziek bij Palack

's avonds bij Palack om de dag door te nemen.....

Nog een oudje van 2 weken geleden, Mazel Tov, erg leuk!

Lekker die sandwiches

Bij Mazel Tov, heerlijk

Buiten en toch binnenEen stadsdeel douche, service tijdens de hitte

en ook nog flesjes water, gratis en voor niks

1 opmerking:

  1. Leuke opmerking van je neef. Het zet je gelijk weer aan tot het schrijven van een leuk verhaal. Dus, dank Neef.
    En zo lang de stad nog in zomers weer gedrenkt is blijft het bezoeken van terrassen natuurlijk een leuke bezigheid voor de avond dus waarom niet bij Palack als het daar lekker en gezellig is. Geniet nog maar lekker van die momenten want voor je het weet is het alweer winter. Alhoewel ook ik daar natuurlijk niet aan moet denken.
    Mip

    BeantwoordenVerwijderen