woensdag 20 augustus 2014

De Kina Weber

Een dubbelleven in stad en platteland is leuk en soms onhandig. Die keer dat ik een quiche wilde bakken en er achter kwam dat de bakvorm en de mixer in de Pastorie lagen bijvoorbeeld. Wij zijn meer van het dingen splitsen dan van het dingen dubbel kopen maar soms kom je er toch niet onderuit. Soms is het gewoon leuk om niet te hoeven nadenken maar om overal de beschikking te hebben over iets, een ding dat opeens onmisbaar lijkt.

De BBQ was zo'n ding. Niet handig om steeds mee te slepen maar wel handig om te hebben voor onverwachte momenten. En omdat het toch de verjaardag van P was en omdat een BBQ wel een leuk cadeau is, staat er nu een mooie nieuwe BBQ bij ons in de stadstuin.
Een Weber is het maar niet de echte oorspronkelijke, het is een Weber uit Kina en een koopje!
De lol begon al bij het in elkaar zetten. De gebruiksaanwijzing was duidelijk en het aantal moertjes en schroefjes klopte als een bus. De eerste BBQ is gepland met vrienden en nu regent het met bakken uit de lucht. Het nummer van de Breng Thai staat in al onze mobielen opgeslagen.....

Zondag zaten we in de tuin en ik zag het gebeuren. Opnieuw werd Flicka gestoken door een beest, nu in haar achterpootje. Er was minder paniek dan de vorige keer, maar toch.....het pootje werd dik. Flicka was ongelukkig, haar oogjes werden rood en 's avonds liep ze op 3 pootjes. Gelukkig was er de volgende morgen geen spoortje ellende meer te zien, maar ik kijk uit naar een tuin zonder enge prikbeesten.

En vandaag is het feest, 20 Augustus en zijn we heerlijk een dagje vrij. Het is donker, het is nat, maar straks zal het zeker opklaren!

De Weber uit Kina

Alles klopt

Grillen maar.....

Arme Flicka!

7 opmerkingen:

 1. Ah, inderdaad arme Flicka! Ik geef onze honden altijd een half tabletje Cetirizine, een antihistamine die ik zelf ook gebruik. Tot nu toe helpt het perfect, de zwelling verdwijnt snel en ik denk de pijn ook. Misschien een idee om ook een doosje te halen? Verder veel plezier gewenst met de Kina Weber!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zet de Kina Weber wel binnen als jullie hem niet gebruiken: kan die niet per ongeluk meegenomen door de grof vuil ophalers en hij roest niet snel kapot. Hoe krijg je het rooster na gebruik makkelijk schoon? Niet door verwoed met een borstel in de weer te gaan maar: leg het in een bak met heet water en daarin Biotex:daarin weekt het vuil er mooi van los en kun je het de volgende dag mooi afspoelen en afdrogen!
  En Flicka is een echte Die-Hard!!!! Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, oh, oh! Ik was altijd redelijk goed in data. Vooral verjaardagen, daar had ik nooit een agenda voor. Maar ik merk nu dat ik toch maar een echte verjaardagskalender moet gaan aanschaffen. Vorige week dacht ik nog: P werd vorig jaar augustus 50 en dat was een groot en leuk feest. En nu is hij 51 geworden en ben ik zijn verjaardag vergeten. P van harte en nog heel veel mooie jaren in goede gezondheid en geluk natuurlijk. K ook jij gefeliciteerd met P. Leuk hoor, die Weber. Wij gebruiken hem voor heel veel dingen. Van de week heeft Hans nog een (eigen) pompoen er in klaar gemaakt. Heerlijk was dat.

  En Ba: Biotex heb ik hier nog nooit kunnen krijgen. Weet je ook een ander middel?

  Arme Flicka, die steekbeesten moeten haar wel hebben. Misschien dat alöevera ook een beetje helpt. Het verzacht in ieder geval wel, dat weet ik van Beau.

  Mip

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Uh, gewoon zo'n handwaspoeder, geen idee welke namen er nog meer zijn! Wellicht helpt zo'n tube handwasmiddel ook, een knijp in wat water oplossen en daar het rooster in: probeer het uit en ik lees wel een keer het resultaat: wij hebben een Weber in de berging staan maar het weer hier in NL is van dien aard dat ie daar voorlopig nog blijft staan, haha, vooral als je zoals wij op 7 hoog woont met balkon op het noordwesten!
  Vanavond eten wij lamsworstjes, prei (fijn gesneden) en puree. Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja das lastig als je twee huizen hebt, dat probleem hadden wij ook in het begin, maar nu niet meer, inmiddels zijn we ook hier aardig compleet.
  Arme Flicka

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelukkig dat het weer beter gaat met het pootje. Fijne dag. Lin

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dank je Ba, ik zal het proberen en laat je weten als het geluk is.

  Mip

  BeantwoordenVerwijderen