dinsdag 24 januari 2012

De houtvoorraad

Vanaf oktober kwamen de verhalen. De voorspellingen liever gezegd. Het zou een horror winter worden. Geen land in Europa zou worden gespaard, ons oude en ons nieuwe vaderland zouden aan de beurt zijn.
Sneeuw die muren van meters zou vormen. IJs dat niet slechts in pegels maar in gletchers zou binnenkomen en maanden voor overlast zou zorgen. Temperaturen die ongekend zouden zijn en zwervers zou doden, installaties zou verwoesten en houtvoorraden zou opeten.
En nu is het januari, aan het einde al, en tot nu toe is er niks van dat alles.
Er was wat sneeuw, best een beetje lastig in de auto.
Er was een nachtvorstje, een kleintje, misschien wel 2.
Maar dat was het dan.
De houtvoorraad slinkt wel, maar op traag tempo. De handschoenen blijven in hun hoesje, de das gaat wel om maar meer voor het design dan voor het nut en de jas blijft open.
Wandelen is een genoegen, voor ons en uiteraard voor CFD.

Vanmorgen was er een nieuw bericht. De horror winter zou alsnog in aantocht zijn, de waarschuwingen zijn bestendig. We slaan ze in de wind die er niet eens is en voor de zekerheid heeft P wat bomen gezaagd en het hout gekloofd.
We zijn voorbereid.....maar denken al meer in termen van lente dan van winter. Het hout ligt klaar voor de buiten vuurbak en voor de BBQ.

Soms vraag ik me af hoe het kan dat voorspellingen er zo naast zitten.
Zit er een plan achter? Een lobby van de truien fabrikanten? We hebben er ieder 3 bijgekocht in de akcio, dus dat plan zou geslaagd zijn. Een oproep aan wanbetalers om hun achterstanden in te lossen? Ik weet het niet.
Sinds we in H wonen, leven we meer met het weer dan met het weerbericht. Daar moesten we maar mee doorgaan denk ik.3 opmerkingen:

 1. hee katinka,
  fijn dat je weer wat schrijft,ik miste je schrijfsels en je mailtjes.(hoop dat je niet ziek geweest bent?)

  Wij hebben de tuinmeubels buiten gezet en heerlijk in de zon gezeten van de week,gisteren was het ietsje minder mooi,maar we hebben inderdaad echt lenteachtige dagen gehad. Kan me ook niet voorstellen dat het nog echt gaat winteren,maar ja,je weet het nooit.Wij zijn ook voorbereid.
  Mijn tuinbroek heb ik nog,die lag nog hier,haha.
  groetjessss

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ho wacht even! Vandaag ijskoud door een noorden wind. Morgen t/m volgende week sneeuw en vorst, overdag en in de nacht. Ik vertrouw het ook niet, maar betrap mezelf er op dat ik steeds weer geloof wat ze voorspellen. Morgen zullen we het zien of niet natuurlijk.

  Mip

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jaja het was net weer op het journaal, het wordt winter! Getverderrie, ik hoop het niet hoor! Ik hoor de vogeltjes 's morgens alweer fluiten en heb echt geen zin meer in de winter!

  groetjes, Marti

  BeantwoordenVerwijderen