woensdag 1 februari 2012

Een hondenjasje


Een week geleden was het. Ik geloofde nog niet zo in een echte winter en zeker niet in een horror geval. En nu is het toch zover. Geen horror, het heeft gesneeuwd, maar niet zo veel dat je er last van hebt, het is koud, maar de zon schijnt en het is prachtig!
Andere delen van Europa hebben het slechter. In Oekraine zijn al tientallen daklozen overleden. In Polen, Roemenie en Bulgarije ook en zelfs in Griekenland, dat ik eerder als een locatie voor overwinteren in mijn hoofd had, vriest het behoorlijk.

In NL is het E-woord al gevallen, het vaarverkeer in Friesland is gestaakt en de eerste marathon op natuurijs is alweer gereden. Wij hebben schaatsen, de laatste keer dat we hebben geschaatst kunnen we ons nauwelijks herinneren, wel dat het zeer stuntelig ging, dat het ijs heel hard was en de voeten koud als het ijs eronder. Ze liggen op de Pastorie zolder, te wachten op H natuurijs in Nagyvejke en op een dosis moed.....

Wij ondervinden slechts kleine ongemakken van de winter. De ruitenwisser weigerde dienst en leek kapot, maar vanmorgen bleek het slechts een schroefje.
CFD hebben het naar hun zin in de sneeuw en de paden zijn lekker hard om op te lopen. Alleen Daksi heeft het koud. Daksi is een bikkeltje, een stoerder hondje kennen we bijna niet. En nu bibbert hij. In zijn ren naar de bal gaat het nog goed, maar als hij even stil staat of snuffelt, trilt hij aan alle kanten. De sneeuw blijft aan hem plakken, hele korsten hangen er aan zijn buikje en na binnenkomst en een handdoek, duurt het minstens een kwartier op schoot in een trui voordat hij weer op temperatuur is.
Ooit zeiden we gekscherend dat Daksi wel een hondje voor een jasje of truitje zou zijn. Tegelijkertijd verwierpen we het idee, zo'n stoer werkertje, onzin!
En nu zijn we al bijna op pad gegaan, om toch even te kijken voor zo'n dingetje. Er wordt nog meer koude voorspeld, voor CFD is niks ons te gek, maar een hondenjasje.....wordt nog vervolgd vermoed ik!

3 opmerkingen:

 1. ach ja zelfs bikkeltes kunnen het koud hebben nietwaar.
  groetjes Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha, ha die Daksi! Het lijkt Jolene wel en dat is toch een meisje. J is niet uit haar mand te slaan en die staat nu dicht bij de kachel. Misschien is roze iets? Ach nee, het moet natuurlijk wel een stoere jas zijn, zo eentje die jullie zelf nooit zouden kiezen. Een survival look lijkt me we wat. Daksi, ingepakt tegen wind, sneeuw en wind. Sterkte met de zoektocht.

   Verwijderen
 2. Het moet natuurlijk zijn: tegen wind, sneeuw en koude.

  BeantwoordenVerwijderen