maandag 6 februari 2012

Lamme vleugels


Malev is failliet.
De berichten over een dreigend faillissement dreigden al maanden op internet en in kranten. Gek genoeg zag ik er in de H krant die we af en toe lenen van Marton en Maria niks over. Dat zegt niet alles, want ons H is niet goed genoeg om alles te snappen en we kunnen er dus overheen hebben gekeken.
Vrijdag was het dan zover.
Op Facebook las ik over een vriendin die op BP airport klaarstond voor een leuk weekend en alle vliegtuigen aan de grond zag staan. Een andere vriendin stond er te wachten op haar dochter uit NL, die gelukkig met KLM op tijd aankwam. Een mail van weer een andere vriendin, het tripje in mei via Malev geboekt valt in het water.
Ik vind het nogal wat. Zomaar je nationale luchtvaartmaatschappij die aan de grond zit en dus blijft staan.
Heel eerlijk gezegd hebben wij het met H nooit gehad over Malev. Zijn ze er trots op, doet het ze iets of laat het ze koud?
Waar ter wereld ik ook ben geweest, ik vind vliegtuigen machtig om te zien en als ik ergens ver weg het KLM blauw zag, voelde ik toch wel iets, net alsof ik zelf bij de bouw betrokken was geweest.
Ik ga het vragen in ons dorp, ik hoop niet dat ze de schouders ophalen, zeggen dat ze toch nooit vliegen.....maar dat er een zelfde soort trots bestaat als voor de eigengeslachte varkens en de eigengestookte Palinka.

Inmiddels vliegen Wizz en Ryan in het gat dat Malev achterlaat en de ontwikkelingen en afwikkelingen zullen nog wel wat tijd in beslag nemen.

4 opmerkingen:

 1. beste Marti, het huis met de veranda is niet van ons. Ons huis zie je aan de rechterkant op de website. Ons huis is geel met wit. Het huis met de veranda is groen en de muur aan de veranda heel lichtgroen/creme.
  Groeten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben bang dat de mensen in jullie dorp, en in de meeste andere dorpen in H. pas (kunnen) reageren op het Malév-probleem als ze zien dat er verband is tussen de hele economische situatie en dit faillisement. En...zo gaat het niet alleen in H. Overal ter wereld reageren mensen pas als ze iets persoonlijk raakt, toch? Hier een interessant artikel over de gevolgen van deze crash:http://www.pesterlloyd.net/2012_06/06pleitekosten/06pleitekosten.html
  Er is meer verloren dan een stuk nationale trots....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is waar Frouke, ik las wel artikelen over Malev maar eigenlijk boeide het me weinig. Tot mijn vriendin een korte vakantie boekte en de volgende dag Malev over de kop bleek te zijn. In het dorp heb ik er nog niemand over gehoord. Maar hier is sneeuw schuiven op dit moment dan ook topsport nummer 1.

   Mip

   Verwijderen
 3. Het valt me op dat k best betrokken is, hij heeft het er wel over, dat malev failliet is gegaan.
  Verder hoor ik er hier ook niemand over, maar net wat Mip zegt: iedereen is hier druk bezig de boel sneeuwvrij te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen