dinsdag 21 februari 2012

Sambal bij? Een tour door Azie.

We waren even terug in NL.
Deze keer zaten we helemaal in het zuiden van het land, vlakbij de Belgische grens, op een prachtige Plek. Midden in het bos, buren ver weg, reetjes en konijnen en een groot stuk grond, helemaal omheind.
Een paradijs voor ons en voor CFD.
Samengevat was het eigenlijk een verplaatsing van ons eigenlijke leven naar een stukje NL.

Uiteraard waren er ook grote verschillen. We kregen familiebezoek en zagen een aantal van onze vrienden.

Iets rustiger dan vorige keer want zo centraal ligt Limburg nu eenmaal niet, tenminste niet in NL.
Dat we vlakbij Belgie waren kon je merken, Limburg is al wat bourgondischer dan de omgeving van ons H dorpje, maar in Belgie is het helemaal feest. We zijn 2x zondag "op lunch" gegaan, mooi gedekte tafels, prachtig glaswerk en servies en de gerechten allemaal even mooi en smakelijk.

De rest van de avonden waren eentonig maar oh zo gewenst. Afhaalchinees voor telkens 2 dagen. Een geweldige Indonesische TOKO ook voor 2 dagen. Een leuke Japanner voor tussen door en uiteraard vis, regelmatig vis. Mosselen en garnalen, garnalen en mosselen afgewisseld met coquilles. En haring voor bij de lunch.

Heerlijk een bioscoop op korte afstand en nog films die we wilden zien ook. Vier keer een feest om naartoe te kunnen.

En bloemen, altijd verse bloemen op tafel in heerlijke bossen voor weinig in plaats van de bloemen per tak omwikkeld met kitsch.
Verwend werden we ook weer gigantisch. De auto was vol, al met ons eigen spul, maar ook met mooie attenties en dingen waar we in NL voor zijn gevallen.

En nu zijn we weer thuis. En hoe leuk het ook was, we zijn heel blij om weer thuis te zijn. We hebben een goed shot NL te pakken en nu gaan we door in H waar we gebleven waren.
De sneeuw ligt er nog en de zon schijnt. We hebben vanmiddag buiten een broodje gegeten, midden in de zon, met zonnebril en zonder jas!

De voorspellingen voor eind van de week lijken al op lente......als maart zijn staart niet al te veel roert tenminste......
4 opmerkingen:

 1. Welkom thuis Katinka en Peter!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Welkom terug! En over een week of vier zijn wij er ook weer...háza megyünk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat wordt een beetje afkicken van al die "toko's" en lekkere lunches. Maar wel precies op tijd weer terug in Hongarije. Sneeuw met veel zon en dan ook nog zonder jas een broodje buiten eten. Geniet er maar van. En die keukenmachine? Wat een mooi ding!

   Frouke, over vier weken al? Wat vliegt de tijd! De winter is dit jaar voorbij gevlogen.

   Mip

   Verwijderen
 3. welkom terug, fijn weer je blogjes te kunnen lezen.

  BeantwoordenVerwijderen