dinsdag 28 februari 2012

Nieuwe bewoners

Vanmorgen vroeg wilde F even naar buiten. En wat schetst onze verbazing.... sneeuw!!!
Even dachten we aan een korte vergissing van de natuur, maar nu, om half 9 in de morgen sneeuwt het nog steeds. Grote dikke vlokken die blijven liggen.
Hoe kan dat nou? We waren toch al bezig met de lente? Het gras was groen met af en toe een plukje wit. De auto kon al weer netjes boven staan en de plannen gingen over moestuin, over in de zon zitten en over zonneschermen als de stralen te warm zouden worden.

De tuin is inmiddels weer wit, met heel af en toe een plukje groen. En niemand in het dorp die het had voorspeld, een echte overval dus.

Gisteren hadden we net de leidingen boven gecheckt, en de kraan die "de vorige winter" niet had doorstaan er af geschroefd. De leidingen zijn gelukkig niet kapot, alles functioneert naar behoren en vanmorgen zouden we op pad voor een nieuwe kraan. Nu maar even kijken of dat gaat lukken, de lucht lijkt voorlopig nog meer in petto te hebben.

Ons landgoedje is in onze tijdelijke afwezigheid van een paar weekjes goed bewaakt geweest. Van de week liep ik naar buiten om even met Daksi te spelen maar toen ik de drempel overstapte zag ik dat hij dat al deed. Hij had visite, de kleine gelige buurhond danste om hem heen en schrok zich rot toen hij mij ontwaarde. In paniek wist hij de gaten van binnenkomst niet meer te vinden en schoot van hoek naar hoek. Wijselijk ging ik weer naar binnen om het spel verder van achter het raam te bekijken.

Een paar dagen later, vanaf de wc, grenzend aan een raam in de achtertuin zag ik 2 gelige hondjes, weer de twee buurhondjes. De aanvoeder Berry voorop, het kleine geeltje er achteraan en daarachter onze Daksi. Ik vind het leuk die dierenvisite maar Berry is een ondeugend ding. Boven zijn kopje zie je ballonnetjes met tekst. Ga je mee Daks? Ik weet een gat in het hek Daks waardoor we de straat op kunnen. Zullen we keten in het dorp Daks? En blinde Daks wil best mee maar ziet geen gevaar en dus springen we even in en checken daarna nogmaals de hekken.

In de présház was geen schade, maar heeft wel een dier gelopen dat via een gaatje bij het dak naar binnen is gekropen en een plastic wasmandje van de zolder naar beneden heeft gegooid en stuk gemaakt. Een marter? Een kat? Geen idee, maar er was dus tijdelijke bewoning.

En gisteren ontdekten we 2 nieuwe poezen, ze scharrelden bij de grote houten garagedeur, waaronder ze net vandaan kropen. Ook zij schrokken van onze aanwezigheid.

In de boventuin liepen de sporen van de reetjes, goed zichtbaar in de sneeuw.
En het gekke is dat de muizenvallen die we standaard binnen hebben staan nog vol stonden met kaas, geen muisje te bekennen.
Onze Pastorie is een mensen- en honden paradijs en als wij er even niet zijn, nemen al onze dierlijke buurtjes het over. Dat is een leuke gedachte en als we ons best doen blijven ze komen, ook als we er gewoon zijn!

2 opmerkingen:

  1. ik was ook helemaal beduusd van de sneeuw, toen ik opstond en hout ging halen,nog niks aan de hand,een paar uurtjes later...huh??/?

    En visite van honden hebben we de laatste tijd verbazend veel,maar onze honden stellen dat helemaal niet op prijs, dus ze worden weer weggejaagd.

    ach,een dagje sneeuw is niet zo erg,maar morgen graag weer de zon.....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volgens mijn bureaublad op de computer schijnt de zon inmiddels weer daar bij jullie...gelukkig maar! Bovendien is het ontvangen van een blog-prijs toch ook wel een zonnig gebeuren hè? Gefeliciteerd! je hebt hem echt verdiend vind ik! Je ziet in elk geval dat ik het een en ander goed bijhou. Liefs en tot gauw!

    BeantwoordenVerwijderen