zaterdag 7 april 2012

De week voor Pasen

Er was slecht weer voorspeld maar het kwam niet. De hele week konden we genieten van zon, een klein windje, prachtige bloesem en tulpen die opkwamen.
Een echte buitenweek dus.
En omdat het nu Pasen is, had dat weer wel even mogen blijven, maar nu is het weg. Het regent, we hebben natte hondjes in huis en de lucht is grijs. Weliswaar licht grijs want de zon probeert wel, maar tot nu toe is het niet gelukt.

De tuin staat en hangt vol met muskatli, geraniums en deze lente hebben we 2 mooie nieuwe plantenbakken. Een wijnvat uit Bataapati, pas gekocht en doormidden gezaagd.

P heeft opnieuw de pörkölt gemaakt van het kalf aan de overkant en dat was zoveel dat er 3x van gegeten kon worden!
Bij M de buurvrouw is het opnieuw een drukte van jewelste na al het kippengeweld van de vorige keer. Met Pasen komen de kinderen met aanhang en kleinkinderen en daar wordt voor gekookt. Voor een klein weeshuis dus. Gevulde kool, speenvarken, veel gebak en uiteraard het traditionele Hongaarse Paaseten van gekookte ham, eieren en mierikswortel.

Die traditie gaan wij ook dit jaar weer meemaken, deze keer bij vrienden F en E die ons uitnodigden voor deze lekkernij en natuurlijk om bij te kletsen.

Verder zal het een rustige Pasen worden, hier geen meubelboulevard uiteraard en geen Ikea, en hopelijk gaat de zon nog voluit schijnen!3 rustige hondjes, heerlijk in het gras

Coco, de hoofdhond

Prachtige kersenbloesem

De geraniums in het oude wijnvat

4 opmerkingen:

 1. oh wat leuk zeg,dat wijnvat met die geraniums, IK WIL OOK!!!
  Ik dacht eigenlijk dat die nog niet naar buiten konden,ivm nachtvorst?Of haal je ze dan binnen?
  pörkölt ziet er goed uit,ik ga het vandaag ook maken.fijne pasen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk, de kersenboom weer in bloei! De lente leek er echt te zijn maar helaas. En regen is hier nog niet genoeg gevallen. Als het dan zo grijs is mag het van mij ook gewoon regenen.

   Vanmorgen eierkoeken gebakken van verse eitjes. Ja, een mens moet wat met zoveel eieren. En Pasen wordt er ineens vrolijker van.

   Mip

   Verwijderen
 2. Vrolijk Pasen allemaal!
  Het is saai, koud en bewolkt maar de bloesem in de bomen fleurt de boel gelukkig op: prachtig op alle pleinen. Wij zijn kneuterig met ons tweetjes. Morgen komt buur Josje bij ons eten: eerst een paar (nog kas)asperges met roerei en gerookte paling; als hoofdgerecht kalfstong met stamppotje van rauwe raapstelen.
  Kent met in Hongarije trouwens asperges???
  Doe F&E de hartelijke groeten! Barbara.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Szia Ba! Nou , asperges horen niet echt in de traditionele hongaarse keuken, maar gisteren zag ik wel dikke bossen liggen in de Tesco, zo'n beetje AH-kwaliteit, weet je wel? Heb ze toch laten liggen, want wij gingen met P en K "hongaars doen" (hetgeen heel gezellig was trouwens!), maar jullie 2epaasdagmenu ziet er weer goddelijk uit! Eet smakelijk! En groet terug dus, van harte!

  BeantwoordenVerwijderen