zondag 25 november 2012

Bourgondia

Kroatie lijkt alweer eeuwen geleden en in de tussentijd is er weer zo veel leuks voorbij gekomen, gewoon te leuk en te druk om het allemaal op te schrijven....maar nu, in de nacht van zaterdag op zondag, toch alvast een voorproefje.

Wat het allemaal al weer extra anders maakt dan anders is dat PCFD naar de Grote Stad zijn gekomen en we dus compleet zijn. Dat is leuk thuiskomen, de deur die alvast wordt opengemaakt, harige monstertjes die om me heen kronkelen voor de meeste aandacht. En ook dingen kwijt die ik op een vaste plaats had, even wat aanpassingen in ritme van de avonden.....en keuze van de eettenten.

We bevinden ons in Bourgondia, keuze te over en ook vrienden die er van kunnen en willen genieten.
Het begon vorige week vrijdag in een wijnbar, Double You, hip, zeer vriendelijk en veel lekkere wijnen per glas. Met een vriendin, jaren hier gewoond maar net weer weg en gelukkig nu weer terug voor een weekend.
Overdag, boodschappen op de buurtmarkt, allerlei lekkers, met de tram en natuurlijk even koffie drinken in de heerlijke cukraszda er tegenover.
De avond erop. Een supergezellige wijn proef avond samen met leuke vrienden met een creatief thema, blind proeven, steeds 2 flessen met dezelfde druif, maar steeds 1 fles uit Hongarije en 1 fles van elders.....hoe verder de avond vorderde hoe nederiger we werden en hoe geanimeerder de commentaren.
En gewoon, zoals altijd hier, met de bus die op tijd komt naar huis. Van deur tot deur nog geen kwartier.....wat een luxe!

Weer een dag later, op weg met het openbaar vervoer naar de luchthaven om vrienden BAMI op te halen die voor een weekje BP hadden gepland.
BAMI zijn heerlijk om mee op te trekken. Ze zijn goede vrienden en blijven dat ook omdat we allemaal weten dat je niet op elkaars lip moet zitten. Het appartement leent zich niet zo voor logees, maar privacy duurt ook het langst. Bovendien weten BAMI altijd zelf heel goed wat ze willen en hadden van te voren al een lijst gestuurd met alles wat ze wilden zien en meemaken! Ideaal en erg leuk om voor zoveel enthousiasme wat te regelen.

En over Bourgondia gesproken, BAMI houden van dat land, 's morgens, 's middags en 's avonds, dus genoeg mogelijkheden om wat van de stad te laten zien.
Dingen gedaan die ik al goed ken, nieuwe dingen uitgeprobeerd en ook van hen weer tips gekregen om zelf een keer te gaan doen.

De details van deze week volgen later, uiteraard met wat plaatjes!

1 opmerking:

  1. Wat een timing: ik heb je zojuist een paar foto's gestuurd maar de rest komt ook nog hoor.
    Wij kunnen iedereen aanraden een keer naar BP te gaan: een prachtige stad met een grote verscheidenheid aan dingen die je kan bezoeken of kunt doen. Vervelen is er niet bij!
    Zijn vandaag wezen uitwaaien op Kijkduin: de zee was heerlijk woest. Ach ja, overal op de wereld zijn prachtige plekken, je moet ze wel willen zien en dan genieten! Barbara.

    BeantwoordenVerwijderen