zondag 11 november 2012

Er was eens....vakantie

Het lijkt alweer eeuwen terug....maar we waren toch echt op vakantie in Kroatie en het was leuk. En mooi en lekker en aardig en verrassend.
Dus zeker te veel voor maar 1 blogje en daarom begin ik nu bij het begin.

Kroatie is heel goed te doen vanuit de Pastorie, even kriebelen naar de snelweg en dan 1 mooie, rustige snelweg via Zagreb richting Dalmatia. We zaten in Vinisce, een klein kustplaatsje, verscholen aan een heerlijke baai met veel vissersbootjes.
De route is al mooi, bergachtig, naarmate we vorderden ook ruiger en het geluksgevoel toen we voor de eerste keer de zee zagen!
Ik schreef het al eerder, ik mis NL niet erg, hoe prima ik NL ook vind, maar de zee.....die zou hier moeten liggen in plaats van uren sturen verwijderd. Het altijd in beweging zijn, het geruis, de geur, de vogels die erbij horen, het sfeertje, bootjes en boten.....heerlijk!

Zonder uitzondering en zoals altijd waren CFD mee en lief onderweg.
's Middags kwamen we aan, het weer stralend, zon en zelfs te warm voor truien. Huisje prima, heel klein en echt bedoeld om buiten te leven op 1 van de mooie terrassen. Mooi gelegen, hoog met prachtig uitzicht. Een lange trap, voor ons niet erg maar een bezoeking voor Coco.....een vakantie is hoe dan ook nooit leuk voor Coco. Hij is op z'n best op zijn eigen landgoedje waar hij alle geluiden kent, kan scharrelen wanneer en hoe lang hij dat wil en kan blaffen tegen wie hij wenst. Naar beneden ging nog pootje voor pootje en schichtige blikken naar alle kanten maar naar boven in de armen van P.

Nadat we gesettled waren genoten we eens goed van het uitzicht en bij elk tuffend bootje enthousiaster voor die zee....en die zee trok en het was zulk mooi weer, dus erheen, de trap af, naar het rotsplateau, zwemtrapje en het water in.

Wat een genoegen!1 opmerking:

  1. Ik ben tegenwoordig niet zo'n zeezwemmer meer,maar ik vind het wel altijd een mooi gezicht.ziet er allemaal weer prachtig uit.

    BeantwoordenVerwijderen