zondag 25 november 2012

Stadse zondag

Zondag in de stad, hoe anders dan in de Pastorie.

Het begon zoals meestal, op ons gemakje een kop thee, een boterham, nog meer thee en met CFD naar buiten. Na een kop koffie trokken we de stad in, met de bus, en bekeken we de Kerstmarkt nog een keer en proefden we de sfeer van buitenlanders, toeristen, expats en veel Hongaren zelf die de zondag gebruiken om lekker te flaneren langs de kunstnijverheid, de grote gulyas pannen, de Glühwein, de rum thee en nog veel meer.

P ging voor een warme wijn en ik paste wat mutsjes en petten, gewoon voor de leuk, want ik loop altijd blootshoofds....

Zondag is ook kerkdag. De deuren blijven open en dus kan iedereen lekker in en uit lopen, natuurlijk zachtjes, maar meegenieten kan iedereen, voor minuten of uren, net wat de wensen zijn. Wij deden eerst de Katholieke Kerk bij de Erszebeth brug, druk was het. Daarna genoten we van de Servisch Orthodoxe Kerk een aantal blokken verder. Omdat we niet bekend zijn met de tradities was het interessant om te zien en te luisteren en prachtig bovendien.

Daarna weer snel naar CFD, wandelen in het park, even rustig zitten en de lunch.
Aan het eind van de middag pakten we weer de tram richting bioscoop, want wij hadden nog steeds Skyfall niet gezien......hier in de stad is er keuze genoeg, veel films nagesynchroniseerd, maar ook heel veel in de originele versie gelukkig.

Het was leuk, met een minder leuk verrassend einde, maar daar ga ik uiteraard verder niets over zeggen. Er staan nog meer films op ons lijstje, zalig en zo prettig dichtbij.
Na de film nog een pittige afsluiting bij de Thai met hete curry, veel groenten en kip voor P.

En dan als laatste, weer binnen een half uurtje voor de deur afgezet door bus 178.

Een leuke zondag, keuze te over en vandaag wat het ook nog een keer mijn naamdag met aardige mailtjes en Facebook berichtjes.
De stad is goed, op alle dagen en ook op zondag!


2 opmerkingen:

 1. Allereerst: hoera de laptop doet het weer en kan ik gewoon weer reageren zoals ik zo vaak graag heb gedaan.

  Wat een bijzondere momenten tussen kerken en parken, bussen en honden, kopjes thee en glaasjes warme wijn. Misschien als je in de stad blijft wonen krijg je wel gewoon zin om hoofddeksels te kopen en te dragen natuurlijk. Leuk die kerststal, nu nog sneeuw. Maar ach, dat mag ook nog een maand wachten, zo rond de kerst. Ik heb gelijk zin in de stad, hoewel mijn voorkeur daar niet altijd naar uit gaat. Mooie werkdag gewenst.

  Mip

  BeantwoordenVerwijderen
 2. helemaal je naamdag gemist,maar alsnog van harte.
  ik moet zeggen dat ik hoedjes enzo vaak wel leuk vind, maar ik weet toch al dat ik die niet ga dragen,zie me al lopen tussen de kippen,haha.
  maar voor zo'n stadse meid als jij,zou het best leuk zijn.
  fijne dag vandaag!lin

  BeantwoordenVerwijderen