dinsdag 10 december 2013

De lege mand

Ik mis Coco. Uiteraard mis ik Coco. De tijd dat hij bij ons was geeft geweldige herinneringen en die komen ook wel terug. En toch ik mis hem. Elke dag. Zijn zwiepende staart 's morgens als ik hem goedemorgen wenste. Zijn warme zachte vacht, zijn lieve ogen. En natuurlijk zijn hele wezen, het scharrelen in en om het huis, het blaffen naar voorbijgangers, het geduldig wachten op zijn bakje. En de kus 's avonds voor het slapen gaan.
Het is minder leuk zonder hem.

Coco had een grote mand, zijn mand en dat bezit stond weleens ter discussie. Als Coco naar de tuin was sloop Flicka er naartoe en ging pontificaal liggen. Voor Daksi gold hetzelfde, diverse pogingen om die mand in te pikken.
Nu is de mand leeg en dat is een rotgezicht. Die lege mand schreeuwt elke seconde dat Coco dood is. Ik heb gedacht om de mand weg te zetten, maar die lege plek die dan ontstaat kan mij niet voor de gek houden, die krijst hetzelfde lied.
En het gekke is....de mand blijft leeg. Het spel van Flicka en Daksi is uitgespeeld, de lol is er af, taal noch teken naar de mand, er wordt gesnuffeld, er wordt langsgelopen, maar de mand blijft gereserveerd.

Flicka en Daksi zijn betere vrienden geworden, ze spelen meer en ze kruipen zelfs op 1 kussen, heerlijk voor de kachel.

Lekker warm! 

Dit weekend waren we voor een bliksembezoek in de Pastorie. Zaterdag en maandag moest P werken. Maandag is natuurlijk normaal en de zaterdag was een zogenaamde inhaaldag. Als er hier een feestdag bijvoorbeeld op een dinsdag valt, dan is de maandag vrij om een lang weekend te hebben en die maandag wordt dan op een ander moment ingehaald. Apart systeem. De lange weekenden zijn leuk en het inhalen minder, maar echt bloedfanatiek hoeft het ook weer niet en het mag thuis achter de laptop.
De zondag waren we op de verjaardag van Maria. Verjaardagen worden eigenlijk niet gevierd maar omdat wij Nederlanders zijn....voor ons toch wel een beetje. We waren al even niet geweest en het aantal verhalen over dorpsgenoten was dus groter dan normaal.
Verkeringen uit, verkeringen uit huis gegooid, de verkering die verschillende jongens op visite heeft. Nieuwe babies in het dorp, nog steeds veel zieken en veel huizen te koop en veel financiele problemen. Nieuwe ruzies tussen gezworen vrienden en geen zicht op een verzoening.
Dat kleine dorp is toch net de wereld.

En nu zijn we weer in de grote Stad en maken ons op voor de rest van de decembermaand. Leuke afspraken voor de boeg en nog steeds mooi winterweer.
Kaarsen en ballen zijn al in huis, nu de boom nog.

En de lege mand is in de Pastorie achtergebleven.

2 opmerkingen:

 1. Valt niet mee nee, je lievelingshuisdier moeten missen na zo veel jaren. Natuurlijk zijn Flicka en Daksi er nog maar elk beest is uniek.
  Het trio vulde elkaar aan en de overige twee kunnen de leegte niet opvullen. Natuurlijk slijt het verdriet, dat weet iedereen wel. Maar ondertussen vallen er heus wel traantjes naar beneden. Daksi en Flicka zijn net kleine kinderen, wel lachen: toen Coco nog leefde was zijn mand verboden terrein maar wat is nou leuker en spannender dan iets doen wat niet mag? Nu er geen gevaar van afstraffing meer is, is de lol eraf!
  En de sociale ontwikkelingen tussen Daksi en Flicka passen zich aan aan de nieuwe omstandigheden: dat is toch geweldig om te zien!
  Barbara.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zoals ik je weleens heb verteld was ik nooit zo'n liefhebber van honden. De kat was mijn liefste huisdier. Tot Pip in ons leven kwam. Die veranderde alles. Hij haalde mijn idee over honden totaal overhoop. Niets klopte meer. En juist door hem was er plek voor Jolene en Beau. Pip heeft ons een hoop geleerd, ook dat de poezen er niet minder om worden. En juist daardoor snap ik het gemis van Coco (niet dat je daar speciaal een hond voor moet hebben, maar in mijn geval wel). Zo'n lege mand en de dagelijkse vanzelfsprekendheden. Maar om het gedrag van Flicka en Daksi moet ik dan ook wel weer lachen.

  Geniet lekker van de grote stad tijdens deze maand. Misschien helpt het het gemis van Coco toch een beetje te verzachten.

  Mip

  BeantwoordenVerwijderen