vrijdag 6 december 2013

Warme choco

Het is er weer voor, warme choco. Thuis drink ik het eigenlijk nooit, koude choco overigens ook niet. Heel gek, ik heb vaste plekken voor choco. Koude choco drink ik op Schiphol, natuurlijk alleen de echte uit het mooie flesje. En aangezien ik niet meer zo vaak op Schiphol kom.....is er ook weinig koude choco.
Warme choco is voor de Kerst, voor de Kerstmarkten en daar ben ik wel! Voor de Istvan basiliek is een leuke kleine markt met dezelfde mooie blauwe boom als vorig jaar op het rechthoekige ijsbaantje waar veel gebruik van wordt gemaakt.
De stand met warme choco staat in het midden. Je mag een mok uitkiezen waar de warme choco in gaat en die mok mag je houden. Van vorig jaar hebben wij nog 2 rode en afgelopen zaterdag scoorde ik de eerste blauwe met pinguins. Eén mok is geen mok en het was geen straf om deze week nog een keer te gaan voor de tweede blauwe mok.

Het afgelopen weekend brachten we door met goede vrienden, het feest begon donderdagavond met een dames etentje en duurde tot zondagmiddag. En de tijd vloog, voor veel van de plannen was geen tijd meer. Elke keer valt ons op hoe groots de stad is maar tegelijkertijd hoe kleinschalig. Van ons appartement naar het hotel van de vrienden, een busje en 1 lange snelle tram, van deur tot deur binnen 30 minuten.

Toen wij ze hadden uitgezwaaid gingen wij nog even naar de grote ijsbaan kijken, bij Városliget en in het warme cáfé met heerlijke Liget Kávé keken wij naar de baan die om half 5 opeens vol liep.

Natuurlijk, alle terrasjes zijn verdwenen, maar in de winter komt er zoveel voor terug in de stad, dat het zeker kan wedijveren met het zomerseizoen! En één van de terugkerende genoegens voor mij.....kijken naar hondjes met jasjes. Dekjes, truitjes, waterafstotend, fleece, oud of flitsend, met een colletje. Met mouwtjes. Ik geniet volop en ik voel dat ik constant zit te glimlachen. En weer was ik bijna gezwicht voor een truitje voor Daksi en net op het laatste moment kwam ik tot inkeer.
Maar de winter is nog lang......

De grote ijsbaan, net voor de invasie.

2 opmerkingen:

 1. Die ijsbaan kennen wij! Hij ligt vlak bij het Széchenyi waar wij eind november vorig jaar lekker in het warme water gepoedeld hebben en waar ik mijn voeten heb laten verwennen door tientallen visjes.
  Tja, zo'n jasje voor Daksi: feit is dat kleine hondjes snel afkoelen en bij bittere koude is een bescherming niet overbodig... als die bescherming er dan ook nog eens geweldig uitziet qua kleur en design, dan is iedereen toch helemaal gelukkig?!
  Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kom op K! Schaatsen aan en zwieren maar. Ziet er aantrekkelijk uit. Ik heb eigenlijk al lang geen schaatsen meer aan mijn voeten gehad. Op trektocht met mijn zussen en zwagers, natuurlijk met op de lange ijzers. Maar dat is alweer even geleden.

   Heerlijk dat de stad je ook in de winter zo goed bevalt. Koop maar gewoon die honden kledij, Daksi zal je er zeker dankbaar voor zijn.

   Mip

   Verwijderen