vrijdag 29 november 2013

De opbouw

Het is druk in de stad. Druk met wagens met mannen in groene overalls of in andere warme werkkleding.
De diverse kerstmarkten worden opgebouwd en ik heb er met aandacht naar staan kijken. Ik denk dat je het mag vergelijken met de strandpaviljoens in NL. Prachtige huisjes van hout met alle voorzieningen zoals water en stroom. Als ik zie hoeveel werk het is hoop ik op een mooie winter met zonnige droge dagen zodat er veel mensen komen genieten.
Op de Vörösmarty tér is hij al klaar en de rest volgt vandaag zodat morgen, het weekend alles in gereedheid is.

De bomen zijn een verhaal apart. Hoog zijn ze en breed en zwaar en vandaar dus al die mannen in groene overalls die eerst een tijd vergaderen en wijzen en meten alvorens de boom in de zware voet te takelen.

Deze week was ik ook in Bálna, het nieuwe kunst- en winkelcentrum aan de Donau, achter de overdekte markt. Een werkelijk prachtig gebouw, zowel van buiten als van binnen, nota bene van een NL architect. Een gebouw met historie, oude pakhuizen, en een gebouw met een verhaal. Toen het klaar was, stond het leeg en dat bleef een tijdje zo. Er was gedoe rondom het gebouw, maar nu is het open. En helaas nog grotendeels leeg.....
Nog in opbouw, ik hoop dat het gebouw het gaat redden en de functies die het krijgt toegedicht ook daadwerkelijk kan vervullen. Het gebouw heet in het NL Walvis en dat snap ik wel. Binnen is het uitzicht fantastisch, zeker richting de Buda zijde.

De ijsbaan bij Városliget is ook weer in gebruik en deze week zat ik voor het eerst koffie te drinken in het Városliget café. Erg leuk en met een mooie blik op de baan en op de pracht die erachter ligt.

En dan als uitsmijter van deze week heb ik zojuist geluncht met een kroket. Een hele echte NL kroket. Een ambachtelijke, nou ja, het leek een Dobben of Kwekkeboom en hij was erg smakelijk. In de Nagymezö utca zit een nieuwe cafetaria, van een NL/H echtpaar en ook hen gun ik een drukke en succesvolle toekomst.
En dit weekend brengen we samen met goede vrienden uit NL door. Kerstmarkten klaar, ijsbaan klaar en alles dat Budapest sowieso al te bieden heeft, dat kan niet anders dan gezellig worden!

een echte kroket

Mooie verbinding tussen de oude pakhuizen

De boomplaatscommissievergadering

Uitzicht op Buda

Sfeervol binnen

Nog veel ruimte te huur

De walvis

En de stal in opbouw voor de Istvan basiliek

2 opmerkingen:

 1. Mooie foto's zeg! Nu jullie dit weekend bezoek hebben zijn jullie gigadruk op een gezellige manier, leuk! Vergeet dan niet iets op te nemen als jullie dat kunnen: Zaterdagochtend NL1 van 11.30 u tot 13.00 uur: Landing Willem1 op Scheveningen ter ere van 200 jaar Koninkrijk.
  Ook geschikt voor republikeinen. Willem 1 wordt dit keer voor het eerst niet door een Scheveninger gespeeld maar door Huub Stapel.
  De rest is allemaal Schevenings. Helaas moet ik werken, anders was ik gaan kijken, maar ik neem het op. Hopelijk zit het weer mee want nu stormt het. Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een mooi overzicht. Ik heb het gebouw in aanbouw gezien en dacht eigenlijk dat het nooit af zou komen. Wat ziet het er mooi uit. Inderdaad jammer dat er zo weinig verhuurd is.
   Veel plezier dit weekend. Leuk vooruitzicht vooral ook omdat er zoveel te doen en te zien is.

   Mip

   Verwijderen