zaterdag 3 mei 2014

Feesten en partijen

De afgelopen week was er weer eentje van feesten en partijen.
Het begon maandag al goed en in stijl, de allereerste Koningsdag viering op de prachtige Residentie in Budapest.
Ik heb het al veel vaker geschreven, alleen het binnen mogen komen op die residentie is al een feest en daarna het bijkletsen met iedereen en het ontmoeten van leuke nieuwe mensen ook.
Deze keer gingen we voor het eerst echt op de luxe manier met de taxi.....eigen auto is niet handig in verband met de versnaperingen die worden geschonken en sowieso is er geen plaats voor de deur, daar staan de donkerblauwe auto's met vlaggetjes en de chauffeurs die gezellig kletsend wachten op hun baasjes en bazinnetjes. De bus had gekund.....maar hakjes en een dreigende bui deden ons besluiten voor de luxe die hier in Budapest nooit veel kost.

Het Wilhelmus doet hier meer met je dan in Nederland en die bitterbal en dat satéetje met kroepoek natuurlijk ook.

Uiteraard waren we nog aan het werk deze week maar het was een korte week en op 1 mei waren we zoals elk jaar in Nagypall voor de opening van de galerie van Frouke en Eddy.
Zonder lood in de schoenen maar toch zwaarder dan anders omdat dit de eerste opening zou zijn zonder Frouke.
Het was als altijd, gezellig, na een bui gelukkig weer droog, alles uitstekend verzorgd en mooie woorden van vrienden, van de burgemeester en van Eddy zelf.
En uiteraard ging het ook over Frouke, het zou raar geweest zijn als dat niet zo was. Prachtig alles in de sfeer zoals Frouke was, niet te veel terug kijken, kop in de wind, en doorgaan waarmee je bezig was en de plannen uitvoeren die al waren geboren.
Respect voor Eddy, respect voor de hulptroepen uit het dorp en de vrienden die niet opgeven.

In de Pastorie was ook weer van alles te doen, gras kuithoog, stof vlokkendik en was in de mand. En natuurlijk ook tijd voor wat afspraken.
Gisteren kregen wij van vrienden uit het dorp een gewei.
Wij zijn gek op dieren, dat weet iedereen, maar vooral op levende dieren. Wij zijn niet voor de jacht, in ieder geval niet voor de plezierjacht dus het was even slikken voor deze Bambi.
En toch, Bambi hangt nu bij ons in de gang, boven de deur van de eetkamer en ik verheug mij al op de winter wanneer ik hem een shawltje kan omhangen.
Wachten op het optreden

Bambi

Prachtig vilt


De residentie, tulpen nog net in bloei
Nog meer mooi vilt

als altijd mooie muziek in Nagypall
 

1 opmerking:

  1. Je maakt me toch maar weer nieuwsgierig met de residentie. Was het anders dan voorgaande jaren nu het Koningsdag was? Of blijft toch alles een beetje hetzelfde?
    Wij waren er ook in Nagyapall maar hebben elkaar net gemist. Ik vond het vilt adembenemend mooi. En zeker voor Eddy was het een heel andere dag dan al die andere 1 mei vieringen. Respect is daar inderdaad een mooi woord voor. Mooi geschreven.
    En dat gras zal nog wel even doorgroeien met al die regen. Het is even niet anders.

    Mip

    BeantwoordenVerwijderen