zondag 21 juni 2015

Proefkonijnen

Een paar blogs geleden schreef ik over de Thaise kookcursus die we met BG samen deden. Vriendin G is van ons groepje ver uit de beste kok en gelukkig voor ons heeft zij afgelopen week een andere kookcursus bijgewoond.
Dim Sum.
We hadden al een paar foto's voorbij zien komen en vrijdag kwam de WhatsApp......of we een avondje kwamen Proefkonijnen.

Gisteren was het al meteen een topdag. Goed weer, zonnig maar niet te warm, precies goed om even te winkelen. Eerst een heerlijke koffie bij Atable via Szell Kálmántér dat er chaotischer uitziet dan ooit. Trams 61 en 18 rijden niet meer door, het plein is gestremd. Het gaat mooi worden, daar ben ik van overtuigd, maar voorlopig is het even behelpen en zand happen.
De noodzakelijke boodschappen bij de drogist en zoals de traditie het vraagt sonka croissants van Atable mee voor de lunch.

De hele middag in de tuin met F en D. We spraken over G, dat ze vast al eeuwen in de keuken zou staan en dat het gezellig zou gaan worden.

Het was gezellig, het was lekker, het was zalig! Het was niet zo maar een Dim Sum, het was een Dim Sum assortiment en de hele kookcursus werd geserveerd voor de Proefkonijnen groep van 3, met nog een extra hoofdgerecht erbij. Heerlijke kruiden, smakelijke gember, leuke kommetjes met chop sticks en Dim Summen die maar bleven komen, gevolgd door een Bapao die er niet alleen mooi uitzag maar ook zalig smaakte.

We rolden naar het balkon, met ons glas wijn en genoten nog even na, met het mooie uitzicht naar alle kanten, torentjes, de Gellért berg met de Citadella op 2 km hemelsbreed maar voor het oog veel dichterbij, het geruis van de auto's, het gepraat van mensen beneden op straat op weg naar iets leuks. Kortom, genieten van een zaterdagavond in de stad waar we zo van houden.

Heen waren we met de bus en ontmoetten we een dakloze hond die druk was met het oppassen op de spullen van zijn baasje maar gelukkig niet te druk om met ons een praatje te maken. En voor de terugweg genoten we van de taxi, van deur tot deur, in deze stad zo goed betaalbaar dat je er niet zo lang over hoeft na te denken.

Vandaag nog een dag weekend voor de boeg! En vriendin G is al aan het nadenken over haar volgende Proefkonijnenavond.

De lieverd op de heenweg

En dit was nog maar een deel van het assortiment

Dim Sum specialist G met rechts een glaasje Kreinbacher peszgő

De gebakken variant na de gestoomde

3 opmerkingen:

 1. Jij gaat snel met je blogs; weer twee achter elkaar, ik heb het druk met lezen, echt leuk.
  Zeg maar tegen G dat ze het toppie doet, en zo super hygiënisch in haar keuken zeg: daar kan menig Chinees restaurant een puntje aan zuigen!
  Wij komen net uit Apeldoorn waar Wanda Indonesisch heeft gekookt en dat was me toch lekker: ze was supertrots, geweldig.
  Ach, en morgen weer lunchen met een oud-collega uit Kiev; wat zijn we allemaal toch internationaal bezig, Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er goed uit! Proefkonijn zijn is een feest in dit geval. En aan jou wel besteed K. Past helemaal bij je levensstijl. Daar kan natuurlijk geen toko of restaurant tegenop. Mooi dat vriendschappen in eten worden verrijkt.

  Mip.

  BeantwoordenVerwijderen