zondag 28 juni 2015

Op blauwe voet

P is in Nederland. Op familie bezoek en voor een ontmoeting met vrienden die op 24 uur vliegen wonen, maar nu even kort in Europa zijn. En natuurlijk ga je dan gewoon als een haring in een ton die krap 2 uurtjes in Wizz voor lief nemen en genieten van alles dat komt.
P vliegt liever KLM en wie niet zou ik zeggen maar op sommige dagen is het verschil zo groot en bovendien lag het zwaartepunt van dit verblijf in het zuiden des lands.

De luchtbus

Nederland voor een lang weekend. Voor P betekent dit in ieder geval een warm welkom door zijn ouders, al Hollandse garnalen in huis. Een haring vers van de kraam. Het maandmenu van de plaatselijke Chinees die P herkent van de vorige keer.
De dag erna, likkebaarden bij de geweldige Toko en bakjes mee voor thuis.

Zo lekker!


En shoppen.
P is normaal niet van het shoppen, maar in NL is er altijd sale en sale heeft een bijzondere aantrekkingskracht. En sale is niet zomaar sale, P vindt altijd een reden om de sale nog iets groter te laten zijn dan hij al was.
Soms is het goed dat ik er niet bij ben, ik ben ook van de sale, maar ik ben vooral van het mooi of het leuk. P stuurde een foto van zijn nieuwe aanwinst. Sale en na nog wat praten, extra Euri naar beneden. Ik maakte een opmerking over de kleur maar P is ervan overtuigd dat 'het wel bijtrekt'.

ik hoop dat hij gelijk heeft.......

Ik heb het ook prima hier met FD. Op het moment van schrijven zit ik op armwijdte van de laptop met D op schoot en F achter mij op het kussen. De dag begon vroeg, wij hebben hondjes van de klok en aangezien ik uitslapen ook zonde van de tijd vind zitten we samen in de kamer, nog wel in pyjama en de gordijnen dicht.
Na donderdag en vrijdag begon het genieten, niet werken maar veel thuis bij FD. Zo veel thuis dat ik soms een blik in de oogjes denk te zien.  'Moet je niet werken. Ben je nog steeds thuis?' FD zijn op leeftijd en op hun rust gesteld en daarom hoef ik mij niet schuldig te voelen als ik de stad in ga om te genieten van elke minuut.

Koffie drinken op een terrasje, een ijsje. Ook shoppen, een kleurrijke shawl en gewoon de prijs betalen die er op staat omdat er geen sale is en de prijs niet hoog.
Gisteravond, een whatsappje, vrienden BG die naar een terras aan de Donau gingen en vroegen of ik ook kwam en natuurlijk ging ik.
Een terras aan de Donau, spitsuur op de rivier, boten met lichtjes en genietende mensen. Een fles wit in een emmertje voor ons en een steeds mooier wordend uitzicht op de Buda zijde.
Zo ziet geluk er uit.

En vandaag nog zo'n geweldige dag. Met FD wandelen. Plezier hebben van alles dat hier is en kan. Vanavond komt P alweer thuis en kunnen we genieten van elkaars mooie weekend.

Een glas wijn in het bos wat wil je nog meer?

4 opmerkingen:

 1. Hihihi de kleur daar heb ik ook mijn bedenkingen bij, maar je weet maar nooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Groot gelijk P! Al die grijze/bruine/zwarte altijd hetzelfde schoenen. Mooi kleurtje en houden ze. Bij de reis met Wizz krijg ik al de kriebiels met al die mensen die maar staan te modderen in die veel te smalle gangen en die veel te hoge kastjes waar je handbagage amper in past. En K het grote genieten in de stad gaat maar door. Heerlijk!

  Mip

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha,ha nu zie ik het pas goed. En begrijp ik waarom P nog kon afpingelen. Een etalage exemplaar en eentje die fijn in de doos is gebleven. Nou P dat is een kwestie van het doosexemplaar een dagen in het zonnetje te zetten. Dan trekt het vast wel bij. Hoop ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nooit van Wizz gehoord... sorry. En die schoenen: dat kan écht niet, maar wél bij Pieter, da's nou zo leuk aan Pieter!
  Enne, doe er blauwe sokken onder anders zijn je voeten blauw.....
  Ik snap nu de app trouwens! Ook sale bij ons en druk, kanonne: ik zit nu aan de rosé, bij te komen, poehee.
  Barbara

  BeantwoordenVerwijderen