zondag 4 oktober 2020

Mannenweekend

P en Daksi hadden een mannenweekend. Twee dagen vrij genomen en naar de Pastorie. Doel snoeien. 

Wij, of liever gezegd ik ben niet zo van het snoeien, ik vind al snel iets zonde van de tak. In theorie weet ik dat het moet en dat het beter is, maar elke tak, zeker als het een mooie dikke is met veel bladeren, doet zeer. 

Het was dus besloten dat het beter tijdens een mannenweekend kon gebeuren. En er werden meer mannen ingeschakeld met lef om hoog te klimmen en met de rigoreusheid die P wel aanstond. En hij had ook gelijk, de bomen zijn gegroeid als kool, komen gevaarlijk dicht bij onze stroomdraden en verstoppen onze goten met kilo's bladeren. 

En P had nog een extra argument dat het bij mij altijd wel goed doet. Je ziet weer meer lucht. Dat ik van het water ben, weet iedereen inmiddels, maar ik ben ook van de lucht. Water met lucht erboven is geweldig, maar als het water mist is in ieder geval de lucht erg welkom. 

Lucht, zo veranderlijk als het weer. Dreigend, alle schakeringen blauw, grijs of soms zelfs zwart, wolkenpartijen met striemende regenbuien, ik hou ervan.

Na het snoeien is er dus meer lucht en we kunnen zelfs weer zien dat we een boventuin hebben met nog meer bomen die nog op de nominatie staan om gesnoeid of zelfs omgezaagd te worden. 

Lucht, goten en stroomdraden veilig en gelukkig alles en iedereen weer heelhuids op de grond.

Een tijdje terug snoeide JR onze fruitbomen. Dat was ook rigoreus maar wel met verstand en beleid. Aan de oogst is te zien dat dit een goede actie was. 

Verder is na een aantal jaar de uilenwoning naar beneden gehaald. We hoorden uilen 's nachts en we dachten of hoopten dat de uil bij ons zou willen intrekken en een familie zou stichten. Op internet opgezocht wat zo de woonwensen van uilen zijn en de woning hoog in de notenboom geplaatst. Helaas heeft er nooit een uil gewoond, iets in ons design was blijkbaar een inschattings- of stijlfout. Dat er toch leven was in de uilenkast werd duidelijk op de grond. Honingraten.....en toen was het toch weer spijtig en zonde dat we dit hebben verstoord, maar in ieder geval was het een onbewuste verstoring.

In de tussentijd was ik in de grote stad, aan het werk en natuurlijk ook wkend. Genieten van de laatste mooie terrasjesdagen en de herfstige frisse lucht met wolken die iets anders voorspellen.

En natuurlijk is het ook nog Dierendag vandaag! D heerlijk scharrelend op zijn landgoedje en een virtuele taart van tante I.

Heerlijke Herfst.



















1 opmerking:

  1. Nou, dat snoeien was duidelijk nodig zeg! Gebeurt er nog iets nuttigs met de takken die afgezaagd zijn? En jij kan aan de slag met appelcompote, appelmoes en appeltaart!!!

    BeantwoordenVerwijderen