zaterdag 17 oktober 2020

Proefkonijnen

Vriendin G is een goede kok. Dat is ze al jaren maar nu volgt ze zelfs een super uitgebreide opleiding om nog beter te worden. Wij hebben de mazzel dat we nog naar buiten mogen en dat we nog met de bus naar BG toe kunnen. En eerlijk is eerlijk, zelfs volgens de regels in NL zijn we OK, maar 2 bezoekers per dag.

Vandaag waren we uitgenodigd voor een proefkonijnen sessie en dat namen we in blijdschap aan. Het risico op een mislukking bij G is niet zo groot, en als het al zo was geweest, hadden we er een mooi verhaal uitgehaald.

Voordat het zover was deden we eerst onze Zaterdagse dingen. P de kranten en ik even koffie in de stad en een paar winkels. Vandaag was ik bij Lulu, een winkel voor tuttige hondjes die glitterjasjes, hondenhoodies en stoffen mandjes verkoopt. Ik ging voor anti slip schoentjes voor Daksi. Naarmate D ouder wordt glijden zijn pootjes weg op het parket. De winkel had gummie sokjes voor dit doel, in zwart, rood en legergroen. Ik koos rood en hoopte D ermee te verrassen. Dat liep anders, P vond ze te strak voor D en D zelf toonde aan dat de schoentjes misschien goed zijn voor hondjes die op ratjes lijken, of heel misschien voor kleine poedelienies, maar niet voor, weliswaar blinde, dove, demente, maar zeer zeker stoere boerenteckels. Dus de bon opgezocht en de gummie sokjes liggen klaar om terug gebracht te worden, hopelijk geld terug want wat zou je in deze winkel kunnen kopen voor onze Prins?

Vanmiddag bereidde P een soep van Mungo bonen, nog een erfenis van vriendin A, varkenslappen uit de diepvries die we aan het leegmaken zijn, en groenten van de piac op de hoek. Het huis ruikt lekker naar herfst en met de 9 graden van vandaag en morgen gaat het zeker goed passen.

Eind van de middag was het zover, de proefkonijnensessie. Ontvangst in een lekker warm huis, leuke servetten en mooi bestek. Kok G die stressloos in de keuken bezig is. Vanavond gaat de proeverij over Gravad lax, gemarineerde rauwe bietjes, mosterdsaus en mooi roggebrood.

Samen met lekkere wijn genoten we van de gerechten en hoorden we van G hoe ze bereid waren. Het klinkt altijd zo makkelijk als ze het vertelt, maar ik ben ervan overtuigd dat er zeker een stuk vakvrouwschap bij komt kijken. Zelfs P die niet een super bieten liefhebber is vond de bietjes erg lekker en zeer verrassend, de bietjes waren gecombineerd met frambozen, een leuke en lekkere mix. De gerechten werden ondertussen gedeeld met vrienden BAMI in NL die ook hun waardering niet onder stoelen of banken staken.

We zijn gezegend met kokende vrienden, hier in de stad, op het platteland en ook in Nederland en nu we elkaar niet kunnen bezoeken genieten we gewoon van foto's van mooie bordjes en glinsterende glazen. En we beloven elkaar meer sessies voor na de Covid periode, met appeltaartjes, brownies en nog heel veel meer. Wat in het vat zit......enzovoort.

Met de mondkapjes van vandaag zaten we in een half lege bus en waren we op tijd terug in het huis dat ruikt naar de mungo bonen soep. Voor morgen.

Mosterdsaus

terug in de bus

afgekeurd!
Gravad lax
de bietjes


3 opmerkingen:

  1. Watertandende foto's...dat dan weer wel
    Trouwens...waar kopen jullie je mungobonen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben het geheel met Daksi eens: die slofjes kunnen écht niet: hij lijkt er wel klompvoetjes in te hebben! Zijn truitje daarentegen is werkelijk Geweldig: het lijkt wel de hermelijnen pels van de koning!!! Ik ga op google even kijken wat mungobonen zijn; daar heb ik serieus nog nooit van gehoord. Fijn weekend allemaal! Ba.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heb het gecheckt: te koop bij AH en EKOplaza en en hier schrijf je mungbonen. Er ontkiemt taugé uit! die bonen gaan we dus een keer uitproberen: uiteraard laat ik Mi het werk doen en geef ik mijn mening! Ba.

    BeantwoordenVerwijderen