zondag 10 februari 2013

Leuke krullen

Dit weekend waren we op het Mangalica festival. Alleen al de locatie is prachtig, Szabadszágtér. Het weer werkte vrijdag ook nog eens mee, koud, maar zonnig. Gisteren begon het al lichtjes te sneeuwen en dat zet vandaag nog door ook.
Niets drukte de pret. Het welkom was al aardig, in een paar houten hokjes lagen de Mangalica's, de gele, de rode en de zwarte, van alles wat en als klap op de vuurpijl nog een hokje met moeder en biggetjes. Je zou bijna denken dat het tuindiertjes zijn, leuk voor in je weiland, naast je huis, maar enkele meters verderop werd al duidelijk waar de dieren voor worden gehouden.....

Prachtige produkten! Hammen, worsten, leverworsten. Eet kraampjes met allerlei toepassingen van het wolvarken, en uiteraard drankstalletjes erbij met warme wijn en palinka.
Het viel me op dat er flink werd gekocht, door Hongaren en niet door toeristen en de aanvoer van nieuwe hammen liep gestaag verder.

De muzikale ondersteuning was prachtig, daarvoor alleen al zou je moeten gaan.
Ondanks de sneeuw zal ik zometeen nog even gaan kijken, het is genieten van al dat moois!

Gisteren liep ik nog even naar het dichtbij Chineesje voor lekker weekend eten. De Pauler en Roham utca stonden vol, vol met zwarte bussen en witte wagens. Voor de choco winkel stonden grote filmlampen en witte doeken. BP is heel vaak het decor van films dus ik vroeg aan de omstanders welke film hier werd opgenomen. Het bleek te gaan om de nieuwe MILKA commercial, vandaar de locatie voor de choco winkel natuurlijk.
Leuk om even mee te pikken.....3 opmerkingen:

 1. Leuk die schattige varkentjes. Vooral moeder met kinderen zijn altijd aandoenlijk. Om op te vreten zeg maar. En ja, ze smaken heerlijk. Ik heb nog een stuk in de vriezer liggen. Krijg ineens trek. Hoewel, ik krijg de laatste tijd steeds trek als jouw blog lees. Leuke foto's trouwens.

  Mip

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk, laten wij vanavond nou gaan smullen van Varkenswangetjes, mmmm.
  Durfden de toeristen niks te kopen of waren ze er niet; laagseizoen in Bp?
  Misschien een rare vraag maar kun je de wol van het wolvarken ook gebruiken?
  En bij de MILKA commercial: werden er minireepjes uitgedeeld aan de voorbijgangers: dan waren de toeristen uiteraard dáár! Fijne avond met een lekkere Mangalicasnack en geniet van het prachtige winterweer!
  BaMi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. aaaah,leuk die varkentjes, kan me de schok voorstellen als je ze leuk ziet lopen en dan ineens eentje aan het spit!
  wat een leuke foto's, ze zijn schattig om te zien.
  Eet smakelijk!

  BeantwoordenVerwijderen