donderdag 24 oktober 2013

Een shot Azie

Ik was weer een aantal dagen in de stad en het was dringend tijd voor een shot Azië! Dat is niet moeilijk in de stad en het wordt zelfs steeds gemakkelijker want er verschijnen elke maand wel nieuwe zaakjes met de Aziatische keuken.
Ik heb mijn oude getrouwe Indiër en Thai maar het proberen van nieuwe is altijd een leuke en verrassende bezigheid.
Gelukkig is P ook een Azië freak en hij heeft een Vietnamees lunchtentje vlakbij zijn werk, dat hij regelmatig bezoekt. Wij ook deze zondag. Druk was het, razend druk maar na een paar minuten wachten hadden we een tafeltje. Heerlijke kip uit de wok, super vers met knapperige groenten.

Aan de Donau kade in Pest, ter hoogte van het Margit Sziget zit een nieuwe Thai. Aardig ingericht, met licht hout en veel bamboe. Zicht op de grote wokbranders waar alles ook vers wordt bereid en speciaal voor mensen zoals ik staan er bakjes met pepertje, van alle kleuren een exemplaar. Ook hier was het prima. Mijn oude getrouwe Thai is nog niet verstoten van plaats 1, maar dit is ook een goede keuze.
En dan op de Kiraly utca, vlakbij de Liszt academie zit een filiaal van een Thai die ook al elders in de stad zit. Daar nam ik op mijn laatste stadsdagje een heerlijke TomYam Kai, extra pittig met rode pepertjes. Deze shots hebben mij weer even gewapend voor de komende plattelandsweek!

In het weekend besloten we om F en D mee te nemen. Eerst een stukje wandelen en toen met de tram naar de biomarkt. Daar aangekomen zag ik een bord dat ik op hetzelfde moment weer vergat, dat er geen hondjes welkom waren. Idioot, op een markt die gewoon buiten is. Na een aantal kramen kwam er een zeer bleek bio persoon op me af om mij attent te maken op de overtreding. Ik hield mij van de domme en we genoten van de mooie kraampjes.
Een prachtig herfstpark en een terras in de zon waren het volgende programmapunt voordat we weer in de bus stapten naar Városliget. De bussen en trams vallen niet zo in de smaak bij F, maar als het park de beloning is wil ze het wel door de vingers zien.

Gelukkig zijn er in BP veel cafés waar honden welkom zijn. Op de hoek van de Mozsár utca zit een goed voorbeeld. Op de ruiten staat zelfs een icoontje van een hond naast die van de wifi. Hier lunchten we tussen de andere mensen en af en toe een hond.
Via de Andrásy ut liepen we terug en het leek warempel alsof F als een echt dametje alle etalages met belangstelling bekeek.
Er zit sinds kort een nieuw winkelcentrum. Prachtig alleen het gebouw al. Op de stoep voor het gebouw ruikt het naar parfum, het ruikt zeer naar parfum mag ik wel zeggen, net alsof er zojuist limousines vol met geparfumeerde dames zijn gestopt. Ik keek eens goed en zag toen onder de etalages in de gevelsteen een gaatje waar telkens een wolk parfum werd uitgestoten. Lekker vond ik het niet, maar de pracht en praal waren er niet minder om.
Helaas alleen een foto van buiten want toen ik naar binnen liep kwam er meteen een blaag met oortje  vertellen dat ik binnen geen foto's mocht maken. Opstandig vroeg ik waarom niet en hij antwoordde dat het niet mocht van de eigenaar.....ik weet niet wie dat is, maar ik vind het een domme regel.

En nu zijn we weer in de Pastorie en hebben alle walnootbladeren verbrand. Het ruikt in huis naar gerookte bladeren en open haard en dat is ook heel lekker!

Zalige pad thai met garnalen en pepertjes

nog meer pepertjes

lekker wokken

de parfumgevel

Eén van de mooie etalages

Herfstig park

De walnotenrook

en een heerlijke tom yam kai


2 opmerkingen:

  1. Je ging weer snel, omdat mijn tijd gering was. Dus eerst op Herfst: Ja, die geuren en kleuren zijn prachtig en heerlijk. Tijdens het harken had ik geen wind nodig. Kippen vinden het fijn dat ik die bladeren hark en dat zij ze weer uit elkaar kunnen trekken. Zeg maar, terug op hun oude vertrouwde plek.

    Een shot Azië: Heerlijk al die pittige gerechten en dan ook nog wel op loop of bus afstand. Veel te genieten van mooie fijne, lekkere en heerlijke dingen. Vooral de laatste foto laat mij het water in de mond lopen.

    Mip

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zeker mooie en geurige foto's zeg. Van welke winkel is die etalage? Vroeger moesten klanten ook altijd vragen of zij foto's mochten maken in de winkel en dat deed men ook bijna altijd netjes. Tegenwoordig hoeft dit dus niet meer: iedereen heeft een mobiel en er worden foto's bij de vleet gemaakt! En makkelijk is het ook: klanten laten foto's zien van spullen waarnaar zij op zoek zijn en dat is duidelijker dan de vaak omslachtige omschrijving die ze geven, haha.Vandaag gaan wij de etalages in Rotterdam bekijken: we hebben daar met Gerdie afgesproken. Praten we gelijk even bij over haar 5-daagse uitstapje naar Praag, leuk hè. Barbara.

    BeantwoordenVerwijderen