woensdag 16 oktober 2013

Vriendenweekend

Budapest en ons dorpje N. Eén land maar 2 totaal verschillende werelden.

Afgelopen weekend kwamen voor heel even deze werelden samen en hoe leuk dat was, blijkt wel uit het feit dat ik tot woensdagmiddag heb gewacht om er een blogje over te schrijven.
De stemming is niet echt waarheidsgetrouw in woorden te vatten, de woorden doen afbreuk aan de lol, de sfeer, de intimiteit, de vriendschap en de gesprekken van zaterdag en zondag.

In BP hebben we inmiddels aardig wat vrienden, nog geen vriendschappen die het 1e lustrum kunnen vieren, maar waardevol zijn ze in veelvoud. Op de één of andere manier waren er snelle klikken, een beetje dezelfde leeftijd, levenslopen met overeenkomsten en in ieder geval veel dezelfde belangstellingen.

Eén gedeelde liefde is eten en drinken en regelmatig komt een deel van de vriendengroep bij elkaar om wijn te drinken en omdat wijn niet te diep moet vallen, komt er ook wat lekkers op het bord en niet alleen in het glas. De proeverijen zijn in BP en dat is ideaal, heen en terug met de tram en iedereen dichtbij elkaar.
De proeverij zou ook een keer bij ons plaatsvinden, in een weekend uiteraard en uiteraard ook met overnachting.
Afgelopen weekend was het zo ver. Van te voren was ik op pad voor de wijnen, wijnen uit de regio zouden het worden en kort van te voren was ik in de weer met dekbedden, luchtbedden, stoelen verslepen, glaswerk verzamelen en natuurlijk met de oven voor wat lekkers.

Na 2,5 uur toeren kwamen ze aan en de rest van het weekend liep ik op wolken. Zelden heb ik zo veel gemeende aardige dingen gehoord over ons plekje, ons huis en vooral ons sfeertje en inrichting.
Ik weet het wel, niet iedereen hoeft mijn smaak te delen en velen doen dat dan ook niet, maar als het dan wel een keer gebeurt, is dat heerlijk!

De tafel raakte vol met al het eten, de glazen werden steeds opnieuw gevuld met de 11 verschillende wijnen. Niet allemaal waren ze even smakelijk, maar ook over een kelderlucht met petroleum afdronk kun je veel plezier hebben.
Het weekend ervoor was P in NL geweest en voor deze gelegenheid had hij een paar stukken NL kaas meegenomen. Na wijn 5 kwam de plank op tafel en wellicht snappen alleen de in Hongarije wonende Nederlanders het gejuich dat toen klonk......dat nog even voortduurde toen vriend T ook nog een stuk mega oude brokkelende kaas inbracht.

Net zoals het in BP gaat....gelukkig blijft het leuk, tot het einde van de avond en konden we de volgende morgen gezond en wel het ontbijt met de eitjes van Maria tot ons nemen.
Begin van de middag zwaaiden we de vrienden uit, moe, maar zeer gelukkig.

De wijnen

Ook wat bij de thee en koffie

Net groot genoeg voor 12

Op het punt van beginnen...

Een paar hartige dingen

KAAS!!!!!!

2 opmerkingen:

 1. Wat gezellig, een weekend in N. En wat een hoeveelheid wijn! Maar het eten ziet er lekker uit. De oven moet overuren hebben gedraaid en de keuken moet geroken hebben als een waar restaurant. Maar belangrijker is de herinnering aan zoveel plezier met elkaar.

  Mip

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk zeg. Natuurlijk veel wijn, maar genoeg mensen om het op een verantwoorde manier te verdelen en niemand hoefde te rijden.
  Als je iemand van de groep zomaar weer eens op straat in BP tegenkomt is dede band alweer een beetje sterker, super toch!
  Barbara

  BeantwoordenVerwijderen