zondag 2 december 2012

Vissen voeren

Zoals al aangekondigd een aantal plaatjes van onze week met vrienden BAMI. De lange lijst van hun wensen was al een tijdje binnen, echt een verademing als er mensen komen die weten waar ze naartoe komen, wat er allemaal te doen en te zien is en welke keuzes ze daaruit willen maken.
Het hotel, vlakbij ons, zodat het ontmoetingspunt, in het midden al heel makkelijk te kiezen was.
Niet alleen vanwege dat midden, ook vanwege de heerlijke ontbijten, de stadse sfeer en het je ogen uitkijk gehalte van bisztro Deryne.

Nog een makkelijk punt van het hotel vlakbij, 's avonds na het eten terug met dezelfde tram of bus en een zwaai tot morgen vanaf dezelfde halte of eentje verder.....

Er was een wens die mij ook nog voor raadselen zette. BAMI wilden vissen voeren met hun voeten. Ze waren zeker dat het kon want ze hadden erover gelezen......en gelukkig, de tip van mijn zwembad paste als een huis en het vissen voeren kon doorgang vinden.
Speciale vissen zijn het en wellness liefhebbers zullen het vast wel kennen, de visjes eten voorzichtig maar gedegen het eelt van je voeten en glad als een aal stap je uit de vissenkom.
BAMI waren enthousiast, ik weet nog niet of ik het ga doen.....

Behalve de prachtige dingen in het centrum trokken we ook naar boven, naar Normafa om te genieten van het mooie uitzicht, naar beneden te wandelen langs de huizen die we allemaal wel zouden willen bewonen en uiteraard te eindigen bij Villa Bagatelle voor een zalige lunch.
Op de bruggen over de Donau genoten we van het uitzicht maar de woensdagavond waren we ook op het water te vinden. Er is een restaurant, Melba, dat helemaal aan het eindtraject van de blauwe metro ligt, in een nederzetting van luxe appartementen met fittness en zwembad. Ik had er ooit geluncht, lekker, en genoten van het uitzicht op het water. Deze Melba heeft wat leuks voor haar gasten, een paar keer in de week vertrekt er om 21 uur vanaf hun steiger een boot voor een rondvaart van een uur.
BP is zo al mooi, maar BP in het donker vanaf het water is helemaal geweldig om te zien.
Na een 7! gangen diner met begeleidende wijnen lagen we als een huis en zagen we de monumenten langs ons heen trekken. Een sprookje.

De week vloog voorbij maar gelukkig hebben we allemaal genoten en hebben we een goede indruk kunnen geven van het mooie BP. De onuitputtelijke lijst van moois om te bekijken of te bezoeken, de grote keuze in heerlijke, hippe, gezellige en ook nog betaalbare restaurants. De Kerstsfeer, tradities en trendy versieringen gecombineerd.
En....geen paraplu nodig, zelfs geen muts of handschoenen, alleen een paar goede schoenen voor de vele trappen en kilometers.

Trendy Kerst in Hotel/Koffiehuis New York


Vissen voeren met de voeten

Zalig! Lever! En met witlof, nog niet eerder tegengekomen hier in een restaurant.....

Wijn uit Etyek, lekker. Restaurant Innio, een aanrader.


Aan het begin van ons 7 gangen diner....

Gang 2

Op de boot


Deryne, voor ontbijt of lunch, of brunch, of diner, of wijn, of koffie of......

3 opmerkingen:

 1. Dat ziet er heel erg mooi en gezellig uit. Zulke gasten wens je iedereen toe. Die vissen aan je voeten, ik heb er eerder van gehoord maar wist niet dat dit in BP ook gedaan werd.

  Wij doen niet aan vergelijkend waren onderzoek maar zullen ons best doen om hier maar een klein beetje in de buurt te komen. We kijken er naar uit. Tot later.

  Mip

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij mij op werk verklaarde men mij voor gek dat ik mijn voeten liet behandelen door een paar enge minikarpertjes maar men voegde er gelijk aan toe dat dit in Scheveningen óók kan: dat ga ik nog uitzoeken!
  En voor mensen die de Grote Stad te druk vinden: er zijn ook rustige plekken waar je prima kunt vertoeven.
  Neem bijvoorbeeld de heuvels in Buda, met prachtige woonwijken, maar dus ook de spa's midden in het centrum waar je fantastisch kunt relaxen. Je kunt zelfs schaatsen in het stadspark: het lijkt New York wel!
  Mip, ik ben er door de drukte op werk nog niet aan toegekomen maar zoals beloofd krijg je mijn verslagen met foto's, ik begin komende week, echt waar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jullie hebben het gezellig gehad samen,leuk!
  Dat van die vissen, natuurlijk ken ik dat als pedicure, kun je in nederland ook op steeds meer plaatsen laten doen.maar dat het in hongarije kon,dat wist ik niet.
  fijne dag vandaag!lin

  BeantwoordenVerwijderen