woensdag 8 mei 2013

Stroom

De was lag in de machine en draaide net. Ik was van plan een weblogje te maken en eigenlijk moest ik nodig stofzuigen.
Maar eerst een kopje koffie, de knop om en wachten tot de flikkerende groene lampjes tot stilstand kwamen.
De lichtjes gingen uit. Ik vreesde voor het apparaat, een kleinood in de keuken, gekregen van BAMI en een onmisbaar accessoire in de keuken. Nog een keer de knop uit en aan maar het bleef donker.

P riep vanuit de gang, "de stroom is er af", en inderdaad, de stroom was er af, de koelkast donker, het Internet weg en de wasmachine op stil.
Meestal krijgen wij een berichtje, een wit briefje in de bus met datum en uren dat de stroom weg zal zijn in verband met onderhoud. En meestal duurt dit van 9-15 uur!
We hadden nu geen briefje, maar dat zegt niet alles, soms worden wij vergeten omdat wij niet aan de straat liggen. P pakte zijn mobiele om MM te bellen voor informatie, want als wij iets niet weten, weten zij het meestal wel.
Geen netwerk, ook geen mobiele telefonie dus en vaste telefonie hebben we niet.

Het is raar, opeens had ik veel meer zin in koffie dan normaal en opeens was het zonder Internet zitten nog erger dan anders.

Ik sprak mezelf toe dat ik mij niet zo moest aanstellen, de belangrijkste mailtjes van vandaag had ik al lang verstuurd en ik pakte een pannetje om water op te zetten voor de vieze oploskoffie die voor noodgevallen toch best goed te drinken is.

Ik schonk de mok vol en hoorde opeens de wasmachine!
Wonderen gebeuren, al met al maar 1 uurtje zonder stroom gezeten en zelfs het Internet functioneerde meteen weer, dat over het algemeen hier in het dorp minimaal 3 uur achterloopt op de "gewone" stroom.

Gisteren waren we voor de eerste keer bij vrienden op bezoek op een uur rij afstand. De route was leuk vooral op de heenweg. Terug krijg ik altijd een beetje heimwee naar Budapest, waar de terugreis met bus en tram bijna nooit langer dan een half uurtje duurt en waar ik ook gewoon gezellig en lekker mee kan doen met wijn en/of palinka, maar dat is nou eenmaal zoals het is.
De tijd vloog, het plekje was prachtig, het huis idem en de inrichting zo mooi en zo passend bij wat ik mooi vind, dat ik bewonderend en genietend door het huis liep.
FD waren mee en ook zij genoten, D sloopte 3 speeltjes van de huishond, maar alles mocht en het grasveld kleurde wit van de vulling van ballen en beestjes.

's Avonds vertelden we alles aan Coco die thuisgebleven was.
Morgen gaan we naar de dierenarts met CFD voor de jaarlijkse inentingen, wat ik erger vind dan zij.

En aangezien er nu nog steeds stroom is.......zal ik nu toch maar gaan stofzuigen.

5 opmerkingen:

 1. Ha! Een uurtje zonder internet....Wij net aan het bekomen van 4 DAGEN zonder!! Wat went een mens toch snel aan dingen hè? En de maatschappij ook dus. Bankieren was er eventjes niet bij en dat kan dan toch nèt vervelend uitkomen. Nu dus aan een inhaalslag bezig: stápels mailtjes, mooie foto's van Rivka, het schatje dat gewoon doorgroeit in die 4 dagen en allerlei zaken op facebook lezen danwel wegmanoevreren. Een mens kan het maar druk hebben.:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo, wij zaten Acht dagen zonder maar toegegeven: geheel vrijwillig dus da's andere koek.
  Het valt me op dat als wij op vakantie in een hotel of (dit keer) een appartement komen, de eigenaar verbaasd reageert op ons antwoord: nee, geen WiFi nodig! Uiteraard hebben we één mobiel bij ons, voor het geval dat. En nu is het druk met de was en de strijk...
  Vandaag is het hier een feestdag, Hemelvaart. Speelt dit niet in Hongarije, dat de dierenarts gewoon werkt?
  En doe je moeder + zus de hartelijke groeten! Vergeet niet dat het aanstaande zondag (in NL tenminste) moederdag is. Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Barbara! Hier kunnen wie dus elk jaar 2x van moederdag genieten: afgelopen zondag de hongaarse en komende zondag de nederlandse... en dan te bedenken dat we die dag in NL nooit vierden..Ik heb mn drie mooie petuniaplantjes al "binnen"van de kleine Vivien, het buurmeisje van 2, voor Frouke néni. Lief! Dus komende zondag hoeft het al niet meer en doen we gewoon op z'n NL's: niks.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Frouke! Toen mijn moeder nog leefde mochten wij van haar voor moederdag nooit bloemen kopen: waren namelijk gigantisch duur, haha! En vaderdag is in NL altijd op de 3e zondag van juni; hoe zit dat in H?
  Wij gaven mijn vader altijd een doosje sigaren, iets van La Paz en een paar sokken zat er ook altijd bij.
  Nu er geen vaders en moeders meer zijn én bij ons geen kinderen is dat dus over. Aanstaande zondag werk ik en dan valt het me op hoeveel mensen er niet aan doen maar ook hoeveel mensen er wél aan doen en er belachelijk hoge bedragen uit worden gegeven voor belachelijk grote cadeaus: ieder zijn meug en wij varen er wel bij, anders stond ik daar toch ook maar voor Jan Joker, nietwaar?! Barbara.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo ist Barbara.... werk ze zondag en over vaderdag zal ik gaan zoeken hoe dat hier zit. Ik heb het idee dat die niet bestaat.....(ook wat!) Maar die sokken van je.... hihi, wel ècht "hollands", niet?

  BeantwoordenVerwijderen