donderdag 30 mei 2013

Dameslunch

Nu ik tijdelijk geen werkpaard maar een luxe paard ben, realiseer ik mij des te meer dat je je als werkpaard meer luxe kunt permitteren dan als luxe paard.....helaas werkt dat zo.
Toch is er één ding dat luxe paarden voor hebben op werkpaarden. TIJD!

Ik heb tijd, tijd zat. En voor het eerst in mijn leven heb ik iets gedaan met die tijd, dat voor anderen wellicht normaal is. Ik ben op Koffiekrans geweest.
Vorige week was ik op Koffiekrans en deze week nota bene weer. Ik was bij vriendin M, je moet er even voor rijden, maar de koffie is alles vergetend lekker. En die Koffiekrans is denk ik zoals alle Koffiekransen ter wereld. Gezellig kletsen en een beetje roddelen, over de mannen bijvoorbeeld, zodat de uren omvliegen en het eind van het ene verhaal het begin van het volgende is.

Bij vriendin M mondt de Koffiekrans uit in een Dameslunch. Alles zelf gemaakt, zoveel mogelijk uit eigen tuin en altijd heerlijke en verrassende gerechten. Wat te denken van kweeperenijs? Zalig met een smaak van honing en prachtig van kleur. Temidden van de haan en de kippen, afwisselend met kat en hond op schoot kletsten we verder tot het echt tijd werd om op te breken.

In eigen tuin begint het nu ook voorjaar te worden. Ik heb de eerste aardbeien geplukt en meteen gegeten, heerlijk zoet. De bomen beginnen zwaar te worden van de peren, de pruimen en dit jaar gelukkig ook weer walnoten.
De kruiden zijn lekker aan het woekeren en de rozemarijn staat er gezond bij. Over een tijdje lekker over de aardappels uit de oven.

En nu giet het, al sinds gisteravond regent het, hier binnen hoor je het stromen in de regenpijp. Alle blaadjes hangen. Het is stil op straat, nog stiller dan anders en de tuinen om mij heen lijken verlaten. Het leem is spekglad. CFD zijn even naar buiten geweest voor het hoognodige en liggen nu lekker te ronken naast mij en naast mijn Theekrans voor één persoon die vanzelf zal overgaan in de Koffie.
Die regen doet mij niets, als Luxe Paard is er niets dat niet tot morgen kan wachten en daar geniet ik dan maar van!

2 opmerkingen:

  1. heerlijk toch,geniet er lekker van,ook van het niksdoen,ik kan dat heel goed hoor,haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ieder nadeel heb zijn voordeel moet je maar denken..... En ondertussen genieten met een hoofdletter! En lekker naar theekransjes en koffiekransjes gaan, is ook een drukke bezigheid :-)

    BeantwoordenVerwijderen