vrijdag 24 mei 2013

Wachten op de baas

Coco lekker in het gras

Wachten duurt lang

Straks eindelijk weer met de bal spelen

Even een kort tekstje van ons, woef! De baas komt vanavond thuis en wij wachten al op hem in de tuin. De vrouw is maar druk met huishouden, dat is raar, maar in ieder geval is ze thuis bij ons en gaat ze niet op ronde in het dorp! Woef, woef.


Zoals ik de vorige keer al schreef. Als je de klus hebt geklaard in huis, kun je meteen weer van voren af aan beginnen. Om nog enigszins het idee te hebben dat de tijd nuttig besteed is, heb ik wat bezigheden op foto vastgelegd.
Het grasveld is weer kort. De grootste klus is het aan de praat krijgen van het apparaat. Na 6 pogingen en een ballon met GVD boven mijn hoofd, niet uitgesproken, want als je alleen bent, is dat niet zo zinnig, sprong het ding aan en kon ik starten met het heen en weer.
De was droogde weer als een tierelier en daarom kon ik dezelfde lakens weer gebruiken. Uiteraard wel een ander overtrek, want huishouden moet wel een beetje leuk blijven.....
En voor als P terug komt, is er uiteraard gehakt voor op zijn menu. Gevulde aubergine met gehakt, in een saus van tomaat en oregano. En voor bij de koffie, kokos koekjes volgens Maria's recept.

CFD en ik doen het prima samen. Ze ruimen op wat ik in de keuken laat vallen en zijn verantwoordelijk voor de deegtest. Ze waken en passen op de vrouw. En zoals altijd zijn ze de liefste honden van de wereld.

Ik vermoed dat er weer jonge katjes op de zolder van de schuur liggen. Ik zag een week geleden dezelfde moederpoes van de vorige keer naar buiten komen, onder de drempel door. Ik ging boven kijken maar zag niks.
Net toen ik de bedden weer opmaakte hoorde ik geblaf van Coco die naar de grote deur toeliep en fanatiek snuffelde. Straks nog een keer kijken met een zaklantaarn....

Ik ben niet echt in de wieg gelegd voor huis- en tuinwerk, maar gelukkig had ik tussendoor nog ruim de tijd voor het uitlezen van de IJslandse thriller, voor het beginnen in de nieuwe, voor een bakje yoghurt op het bankje in de tuin, voor mijn privé mail en voor het luisteren naar de vogels in de bomen.
En straks een ritje naar het station om P weer op het platteland binnen te halen.


Zon en wind doen het werk
 
 

4 opmerkingen:

 1. Nou.... je mag er dan niet zo gek op zijn,op huishouden, maar het geheel ziet er toch knap huishoudelijk uit hoor! Fijn dat P. er straks weer even is en ik ben benieuwd naar zijn eerste bevindingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je een Rotterdamse zou zijn, zou ik nu tegen je zeggen: "Maaaaiiiiid! Lekker bezig geweest. Gaat nou maar es effe zitte tot dattie kompt".
  Maar goed je bent een Hongaarse dus zeg ik dat maar niet natuurlijk.
  Hoop dat Peter het goed heeft gehad deze week.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van Amerikaanse klanten heb ik wellicht een tip voor jou:
  Zij vinden het zo'n gedoe om iedere week dat dekbedovertrek te verschonen: zo'n grote lap.
  Daarom ligt er onder het dbo een groot laken dat samen met het hoeslaken wel iedere week wordt verschoond, maar het dbo hoeft op deze manier maar 1 keer in de twee weken. Wat die gasten doen met de kussenslopen weet ik niet hoor...
  Wij verschonen ons bed gewoon iedere week en om de week verwisselen we ook de moltonkussenslopen en het matrasmolton. Ik verheug me al op vanavond als we weer in een fris krakend bed stappen!
  Spannend, de eventuele komst van een paar kittens! Hoe is het eigenlijk met de lichting van vorig jaar afgelopen? En is Pieter al bekomen van de huis-metamorfose?
  Mail over de trouwdag gisteren volgt uiteraard, maar nu even uitrusten...
  Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet mooi uit die wapperende was. Lekker door de wind gedroogd. Maar Coco, wat staat hij mooi op de foto. Je ziet het wachten in zijn ogen.
  Zouden de ogen van de vrouw ook zo staan? Pieter wordt verwend met al dat lekkers. Het zal allemaal wel heel erg welkom thuis aanvoelen.
  Lekkere dingetjes voor op tafel en krakend frisse lakens. Ik heb ook ineens zin om mijn bed te verschonen. Helaas zal dat drogen op de wind niet lukken.
  De regen valt stijl naar beneden. Fijn weekend.

  Mip

  BeantwoordenVerwijderen