zondag 5 mei 2013

De laatste ruimte.

Er was nog steeds één ruimte in ons huis die niet klaar was. Nou ja, echt klaar zijn we nooit in een huis dat dateert uit 1885, een barstje, een likje verf, noodzakelijk onderhoud is er altijd.
Die ene ruimte is onze badkamer.
Helemaal in het begin was de deur al mooi geschilderd, een paar jaar later vernieuwden we het sanitair en de tegels en op knie- en ooghoogte was alles al prima in orde.
Daarboven niet, de stuc bladderde, de verf daarmee ook en het maakte de ruimte donkerder dan nodig.

Deze week was het eindelijk zo ver. Onze buurman A hielp ons om alles mooi te maken. Wij deden het domme voorwerk, zoals de badkamer leegmaken en alle voorbereiding en A was er voor het vakwerk. A werkt snel, netjes en gedegen en kan lopen met een trap....want nergens in ons huis zijn de plafonds op aanraak afstand.
Een mooie bijkomstigheid, zoals vaker in ons dorp gaat alles met gesloten beurs. Wij deden iets voor A en A doet nu iets voor ons, de dorpse praktische "iedereen doet wat hij kan "economie.

Morgen gaan we de boel weer inpakken en kunnen we ons weer bezighouden met de kleine klusjes van alledag.
Er was meer deze week.
De 30e april zat ik voor de buis, de hele dag! En ik genoot, van 's morgens tot en met de late avond. De rituelen, de pracht en praal, het enthousiasme van de omstanders, de beelden uit NL en de dag erna keek ik nog eens in de kranten of ik niks had gemist.
De 1e mei waren we zoals altijd bij de opening van de Galerie in Nagypall en het was zeer geanimeerd en gezellig. Dit jaar niet geteisterd door buien en storm stonden we te genieten in het zonnetje. De expositie was mooi en afwisselend en het gezelschap aan tafel was leuk.
Hartelijk dank aan F en E van de Galerie in Nagypall die dit voor het zoveelste jaar mogelijk maken!

En vandaag komen mijn moeder en zus aan in H. De boodschappen zijn in huis, er is wat te eten gemaakt en we kijken al uit naar de "reunie" van 4 volwassenen en 6 hondjes!

Scheuren en bladders

De vakman

De trap, voor de plafonds van bijna 4 meter...

En nu weer inruimen, blij met het resultaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten