maandag 10 juni 2013

Bakken met MAX

Op elke zender is wel een kookprogramma en naar de meeste kijk ik niet. Ik vind het reuze knap wat de kandidaten presteren, maar vaak erger ik me aan de topkoks die zichzelf vooral top vinden in plaats van kok, en al die reclame tussendoor.....

Ik had al gehoord dat er een nieuw programma zou komen, Heel Holland bakt, bij omroep MAX en dus geen reclame. Gepikt van de Engelsen, maar blijkbaar goed gepikt.
Kortom ik ging kijken.

En het was leuk, het was inspirerend, leerzaam en ik had grote bewondering voor de thuisbakkers, uit de zorg, uit commerciële hoek, allerlei achtergronden.
En nu weet ik bijvoorbeeld wat Madeleines zijn, je kunt je leven voorstellen zonder, maar nu ik het weet is het toch completer, ook al zal ik ze waarschijnlijk nooit bakken.

De eerste opdracht was een tulband. Nou, dat heb ik ook weleens gedaan, maar de tulbanden die ik daar zag verschijnen, dat waren wel hele speciale, messcherp uit de vorm, prachtige vullingen en bedekkingen zoals lemon curd.
P kwam vrijdagavond weer thuis en ik besloot tot een tulband. Een half vanille, half choco tulband. Ik pakte de nieuwe siliconen tulbandvorm en maakte hem gereed.
We hebben een siliconen cakevorm en die bevalt zo goed dat ik de tulbandvorm ooit kreeg van P.

Zo mooi als op TV is hij niet geworden, maar ik was toch alleszins tevreden en de smaak was uitstekend. En aanstaande woensdag is er weer een aflevering, wie weet.......
Voor bakliefhebbers die het hebben gemist, er is zelfs een eigen website, www.heelhollandbakt.nl met heerlijke recepten!

Toch niet onverdienstelijk en hij smaakte heerlijk.

3 opmerkingen:

  1. Ziet er heerlijk uit! Mooie vorm trouwens ook. Ik ga zeker de website bezoeken, ben NB lid van MAX,maar had dit gemist, omdat we hier geen NL-tv kijken. Dank voor de tip dus!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, leuk was het programma, wij blijven ook kijken! En de tulband van jou ziet er prima uit: vanille en chocolade. Mi roept uit de keuken: dat ligt niet aan de siliconen vorm maar aan de bakker, dus alle complimenten!!! En dan nog op dat mooie bord van Gien uit Frankrijk!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha Ba! Nee....het ligt zeker niet aan de vorm maar aan de bakker. Ik vind alleen de vorm leuk in tegenstelling tot de ouwerwetse vormen, dát bedoelde ik hoor! Groet!

    BeantwoordenVerwijderen